{ Kalle’s små sejre i juli }

Små sejre, c-pap, baby i c-pap, bpd, bpdlunger, præmatur, ekstremt præmatur

Små sejre, c-pap, baby i c-pap, bpd, bpdlunger, præmatur, ekstremt præmatur

Juli måned har været god ved os, god ved Kalle. For første gang nogensinde, er der gået en måned uden tilbageskridt i hans tilstand. Kun fremskridt og små sejre, ingen mavepustere, grimme overraskelser eller nederlag. Det gør virkelig godt efter 10 måneders indlæggelse, hvor det størstedelen af tiden har været “et skridt frem og to tilbage”, der har været vores virkelighed. Vi har næsten ikke turde trække vejret, og hver gang det er gået godt, har vi bare ventet på den kolde spand vand, vi vidste uundgåeligt ville ramme os. Men denne gang ventede vi heldigvis forgæves.  Og det må og skal da fejres med et lille skriv og nogle af mine favoritbilleder af Kalle fra måneden der gik.

Små sejre, c-pap, baby i c-pap, bpd, bpdlunger, præmatur, ekstremt præmatur, Kolding sygehus

Kalle’s små sejre:

• Han blev sondefri. Det betyder at han for første gang i sit ni måneder lange liv, er i stand til at spise al sin mad selv. Og er iøvrigt også dygtig til, at få sin medicin i munden.

• Har været ramt af omgangsyge hele to gange, uden at have brug for mere ilt. Det er faktisk første gang nogensinde, at det er sket. Tidligere har den mindste sygdom været lig med respirator eller et iltbehov omkring de 100 procent.

• Har lige nu et iltbehov på 21-25 procent. Det laveste nogensinde. For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at 21 procent ilt er det samme som, at han ikke har brug for ilt. Indsæt selv en jublende lykkelig emoji her.

• Har smagt sin første rugbrødsmad, og var ret så begejstret.

• Han er begyndt udtrapning af hjerte/lungemedicin, da alt tyder på, at han ikke længere har brug for det.

• Forsøger nu tydeligt at kopiere os. Han har lært at række tunge, blinke og ryste på hovedet.

• Han smiler, kommunikerer og “snakker” som aldrig før. Og det er virkelig tæt på, at han også griner med lyd. Et par gange er der kommet små klukkelyde fra ham – verdens bedste lyd iøvrigt.

• Han har for alvor opdaget glæden ved legetøj, noget vi virkelig har kæmpet med. Nu kan han ligge i op til en halv time, og underholde sig selv med legetøj eller sit spejl. Alt undersøges og puttes i munden, han snakker til det, og har opdaget at han kan få legetøjet til at bevæge sig. Det lyder måske banalt, men det er vigtigt i forhold til hans udvikling. Så vi kan næsten ikke få armene ned.

• Han kan nu også tåle at holde korte pauser fra sin c-pap. Noget vi for blot to måneder siden troede var umuligt.

Små sejre, c-pap, baby i c-pap, bpd, bpdlunger, præmatur, ekstremt præmatur, Kolding sygehus

I forvejen er juli min absolutte favoritmåned, da den starter med årets vigtigste dag – min fødselsdag (jep, jeg er typen der i en alder af 32 år, stadig glæder mig helt barnagtigt til at fylde år). At bloggen her så også så dagens lys med indlægget her, og at det blev her vi fik beskeden om, at det kan lade sig gøre at komme hjem før forventet, det gør bare juli endnu mere særlig i år.

Vi ser med længsel frem mod august, der forhåbentlig byder på fortsat fremgang og små sejre, besøg på Respirationscenteret og afklaring i forhold til at komme hjem, og så skal vi til bryllup hos nogle af verdens bedste venner. Måske den endda ender med at toppe juli i år? Jeg har det faktisk på fornemmelsen.

// Camilla

Små sejre, c-pap, baby i c-pap, bpd, bpdlunger, præmatur, ekstremt præmatur, hospitalsklovn, Kolding sygehus

 

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow