{ Min store pige // Projekt farvel ble }

Farvel ble, store pige, Zara kids, kjole, stribet kjole, barn, storesøster, pottetræning
Farvel ble, store pige, Zara kids, kjole, stribet kjole, barn, storesøster, pottetræning
Juli 2017

Her i Sille’s sommerferie kastede vi os ud i lidt af et ambitiøst projekt. Nogle ville måske mene for ambitiøst, vores nuværende situation taget i betragtning. Men ikke desto mindre sagde min moderlige mavefornemmelse mig, at NU var det helt rigtige tidspunkt for projekt farvel ble. Og den mavefornemmelse skal man jo stole på

Vi har gennem længere tid forsøgt, at skabe interesse for potten. Og hun har også gerne ville sidde på den, men lave så meget som en dråbe i den, nej tak. Flere gange har hun siddet i op til en time, hvorefter hun har fået ble på igen, og tisset i den inden for få minutter. Vi har også gennem det sidste halve år oplevet, at hun er blevet mere og mere bevidst om, når der kom noget i bleen. Stort som småt. Men hver gang vi har spurgt om hun ville prøve at gå uden ble, er hun blevet meget bestemt og sagt tydeligt fra. Vi har også lovet hende en stor gave efter eget ønske, når engang hun ikke bruger ble mere. Hun har selv valgt, at det skal være en stor trampolin til haven. Når vi så har forsøgt at lokke hende lidt med gaven, svarede hun blot: “Nej tak, jeg gider ikke ha’ den trampolin.” Vi har ikke på noget tidspunkt presset hende, og hun har selv fået lov til, at styre hvornår hun havde lyst til at sidde på potten.

Så en morgen i ferien ramte den mig, fornemmelsen af at tiden var den helt rigtige. Så da Sille var blevet vasket, fortalte jeg hende, at nu fik hun ikke nogen ble på. Hun så lidt forundret ud, men der kom ingen protester. Vi talte om, at hun skulle huske at sige til, hvis hun skulle på potten, og at det er helt okay, hvis der sker uheld. Og allerede på første dagen viste hun, at hun havde ret meget kontrol over det der med at tisse på potten. Der skete et par uheld dagligt de første par dage, og derefter fulgte nogle dage, hvor hun var enormt lang tid om, at “give slip” når hun sad på potten. Efter en lille uge havde hun bare helt styr på det. Ingen uheld overhovedet i hele to uger nu. Og hun kan tisse så snart hun sætter sig på potten. Seje Sillemus! Hun er også virkelig stolt af sig selv, og snakker konstant om, at hun er en stor og dygtig pige nu. Og vi kan jo kun give hende ret ♥  Vi har brugt at give en belønning (i form af vingummibamser) for at tisse eller lave på potten. Og så taler Sille konstant om sin store gave, trampolinen. Hende og far har også allerede fundet den det skal være.

Der er dog et mindre problem, og det er det med at lave stort på potten. Hun siger ikke til når hun skal, og begynder oftest at gøre det i bukserne. Når vi så sætter hende på potten, så laver hun enten ingenting, eller også skal hun sidde virkelig længe. Vi har tilbudt hende, at hun kan få bleen på, så hun kan lave i den, men hun bliver så ked af det og vil ikke have den på. For vores skyld må hun også gerne gå uden, vi vasker bare lidt ekstra, men i vuggestuen har de givet hende ble på et par gange, fordi de ikke har tid til at tage sig af eventuelle uheld. Og det synes vi lidt er et nederlag for hende, da hun føler hun er en “baby” i deres øjne.

Skal vi tvinge bleen på hende igen? Skal vi acceptere uheldene? Er der noget vi kan gøre, for at hjælpe hende? Eller skal vi bare lade det fortsætte som nu, og bevare troen på, at det kommer stille og roligt i hendes tempo? Vi vil bare så gerne hjælpe hende bedst muligt, nu hvor interessen og motivationen er stor. Hvis nogle af jer har nogle gode råd, så smid dem endelig i kommentarfeltet. Også hvis I har nogle generelle råd om det at smide bleen/pottetræning – tænker der er mange andre der kunne bruge et tip eller to?

// Camilla – en meget stolt mor

Farvel ble, baby, baby pige, pottetræning, betongulv, epoxygulv, morblog
August 2015 – En syv måneder gammel Sille

 

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

12 comments / Add your comment below

 1. Vi havde fuldstændig samme issue. Hver gang vi så, at hun var ved at lave, SKYNDTE vi os selvfølgelig at hive hende med på toilettet. Efter 3 uger lavede hun endelig og fik SÅ mega meget ros at hun endelig fattede det 😂 Derudover fik hun lov til at komme med ud og finde nogle virkelige fine trusser efter eget valg. Så sagde vi til hende, at prinsesserne derpå altså ikke måtte få puha på sig. Det hjalp også en del da hun FORGUDEDE de fine prinsesse trusser 😊

  1. Åhhh, den med prinsessetrusserne er virkelig god synes jeg. Det skal prøves! Tusinde tak for input 🙂

 2. Ang det der med at det er et nederlag at få bleen på igen fordi hun er en stor pige, så havde vi det samme problem. Men vi gik så over til om natten at bruge buksebleer for de var jo til store piger 🤔

  Udover det har vi altid haft virkelig god brug af klistermærkesystemer. Jeg laver et fint skema hvor hver gang hun gør et eller andet som vi ønsker for at bryde en vane, så får hun et klistermærke. Efter X antal klistermærker får hun en ting. Pt bruger vi det ang at være nem at putte og sove i egen seng og belønningen er noget til hendes Schleich heste. Vi brugte det også til bleen og der var belønningen nogle små prinsesser jeg havde fundet billigt 😊

  Held og lykke med det ❤️

  1. Vi er også lige gået i gang med klistermærkerne, så vi krydser fingre for, at det måske giver pote.

   Tak fordi du gav dig tid til at dele jeres erfaringer med mig <3

 3. Hvor er hun dygtig! Jeg synes det er rigtig synd vuggestuen ikke bakker jer op, jeg ville helt sikkert holde bleen af hende og give hende ekstra skiftetøj med til uheld. Vi havde heldigvis ikke de store problemer med at komme af med bleen, men der skete da et par uheld i bukserne inden det lykkedes helt, og det fandt Frederik hurtigt ud af var besværligt (med vask/bad, tøjskift osv). Der går sikkert ikke længe før det også går op for Sille! Held og lykke 🙂

  1. Tak for opbakningen Ninna. Jeg tror og håber du har ret. Synes det er gået en smule bedre de sidste to dage, så måske det bare kommer helt af sig selv.

  2. Hvor er Sille sej 😍
   Vi er i gang med samme projekt med Dagmar og det går også over alle forventninger. Vi har dog også haft lidt problemer med stort på toilet, men jeg tror måske vi har knækket kode med at det ikke må være for svært for D at komme af med, så med lidt dagligt indtag af vindruer/blommer så bliver det lidt letter for D at komme af med. Vi har også brugt klistermærke løsning, som så er blevet dekoreret på toilet stolen/trappen.

   1. Og hvor er Dagmar sej <3

    Åhhh, måske vi skulle skrue lidt op for indtaget af den slags mad – hun klager nemlig også over, at hun synes det gør ondt i numsen, når hun skal lave. Klistermærkerne er vi gået igang med, så håber det hele kommer til at betyde, at hun snart er fri for uheld.

 4. Hvor er det ærgeligt at vuggestuen ikke bakker op omkring projektet! Jeg ville helt sikkert tage en snak med pædagogerne, for det kan ikke være rigtigt at de ikke har tid til at skifte et par trusser og et par bukser, hvis der sker uheld. Når hun godt kan styre at tisse på toilettet, så må det være minimalt med uheld hun kommer til at lave i vuggestuen – og det skal der da være plads til! 🙂

  1. Ja, vi må hellere tage en snak med dem, hvis det fortsætter med at være et problem. Jeg var bare syg de sidste dage i sidste uge, hvor episoderne var. Så havde ikke muligheden for det.

   Tak fordi du gav dig tid at svare <3

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow