{ Farvel c-pap // Goddag til optiflow og Kalle’s søde ansigt }

Optiflow, baby i optiflow, bpd, bpdlunger, præmatur, ekstremt præmatur, født uge 24

Optiflow, baby i optiflow, bpd, bpdlunger, præmatur, ekstremt præmatur, født uge 24

Idag har været en lidt mystisk en af slagsen. En blandet landhandel af følelser. Jeg startede dagen ud med, at sove over mig, og derefter fulgte en af de morgener, hvor ens moderhjerte bløder. Sille var simpelthen så ked af, og ville bare gerne have sin mor. “Jeg savner bare min moar alt alt for meget”. Av altså.

På vej i bilen til sygehuset spekulerede jeg på, om tidspunktet mon var kommet til, at jeg skulle give det endnu et forsøg med psykologsamtaler. Jeg kunne slet ikke se mig ud af, hvordan jeg skulle komme igennem de næste seks uger, uden at falde helt fra hinanden. Ventetiden, savnet og sygehuskulleren er ved at rive mig i tusinde stykker.

Men så skal jeg ellers love jer for, at dagen, og mit humør, tog en uventet drejning. Hele to FANTASTISKE ting er der sket idag. Så fantastiske, at de fortjener hvert sit skriv. Først skal vi sige goddag til optiflow.

Vi har idag vinket farvel til Kalle’s c-pap, forhåbentlig for altid. I stedet får han nu hjælp af en optiflow, der sådan rent teknisk kan det samme. Han får stadig både tryk og ilt via optiflow. Den kan bare ikke lave et lige så højt tryk som c-pap, så vi har måtte vente pænt, til Kalle’s lunger var klar til det lavere tryk. Og det ser ud som om, at det er nu. I hvert fald har han klaret det rigtig fint idag, hverken iltbehov eller vejrtrækningen er påvirket af det.

Optiflow, baby i optiflow, bpd, bpdlunger, præmatur, ekstremt præmatur, født uge 24

Fordelen ved optiflow er, at han ikke behøver, at have den varme hue på længere, ligesom der heller ikke er noget udstyr, der hele tiden befinder sig i hans synsfelt. Nu får hans lille næse også lidt ro, og bliver ikke længere trykket. Og så ser han altså bare så ekstra sød ud, når man kan se hans fine hår, og meget mere af det buttede, lille ansigt #ItsAMomThing ♥

Derudover håber vi også, at det kan hjælpe hans motoriske udvikling endnu bedre vej, da han nu nemmere kan ligge på maven. Stort set al udvikling sker fra maveliggende position, så det har været Kalle’s største udfordring i forhold til træning de seneste måneder. Vi går all-in på ligge-på-maven-træning nu, og tror på at Kalle endnu engang viser sig fra sin seje fighter side. Måske han lærer at krybe fremad inden jul?

Jeg er simpelthen så glad for, at Kalle, at vi, er nået dertil, hvor der hele tiden sker små fremskridt. Det gør godt i en mors bekymrede sind. Jeg håber på, at kunne dele den anden fantastiske nyhed med jer senere i aften eller imorgen – hvis Kalle giver mig armene fri til at skrible lidt mere.

// Camilla

Optiflow, baby i optiflow, bpd, bpdlunger, præmatur, ekstremt præmatur, født uge 24

 

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow