{ Respirationscenteret // Sidste stop før hjem }

Respirationscenteret, Respirationscenter vest, baby, optiflow, baby med optiflow, BPD, BPD lunger
Respirationscenteret, Respirationscenter vest, baby, optiflow, baby med optiflow, BPD, BPD lunger
Når man lander et helt nyt sted, sover man aller bedst i armene på far eller mor

Tirsdag var en stor og længe ventet dag. Dagen hvor vi sagde farvel til børneafdelingen i Kolding, og blev flyttet til Respirationscenteret på Skejby sygehus – sidste stop inden Kalle’s udskrivelse. I skrivende stund sidder jeg bag i ambulancen, Kalle sidder ved min side og knuger min lillefinger, og vi er langt om længe på vej HJEM. Sekunderne snegler sig afsted, så jeg vil benytte ventetiden til, at fortælle lidt om de seneste fire dage på Respirationscenteret.

Formålet med indlæggelsen på Respirationscenteret var, at få afdækket Kalle’s behov i forhold til den respiratoriske hjælp. Altså hvilket udstyr, hvilke indstillinger og hvor meget overvågning lægen vurderede nødvendigt.

Heldigvis har Kalle vist sig fra sin mest eksemplariske side, og tacklede både ambulanceturen til Skejby og de nye omgivelser virkelig pænt. Derfor var det også  muligt, at gå igang med diverse tests med det samme. Og det aller bedste er, at han faktisk er mere stabil og bedre lungemæssigt end de havde forventet. Respirationscenteret gik fra at snakke om, “HVIS han kommer af med sit udstyr” til, at næsten love os, at han kommer til at klare sig uden inden for 6-12 måneder. Vores sejeste lille fighter!

Dagene er gået med, at lave forskellige forsøg i forhold til indstillinger på c-pap maskinen. Og så har Kalle været fuldt overvåget med bælter der måler vejrtrækningen, CO2 måler, EKG og selvfølgelig saturationsmåler (der måler hvor godt han ilter sit blod). Ud over alle de fysiske tests, har vi også skulle lære de nye maskiner, og ikke mindst nogle af pigerne fra vores nye team, at kende. Der er også en masse praktik i forhold bestilling af varer, hvad får vi brug for osv.

Vi er meget positive omkring det kommende samarbejde med vores team, der i starten vil være i vores hjem døgnet rundt. Der er allerede blevet lavet nogle rigtig gode aftaler, efter vores ønsker, og vi er især glade for, at vi faktisk selv har kæmpe indflydelse på omfanget af overvågningen af Kalle. Alt det med vores team, og hvad de egentlig skal hjælpe os med, det laver jeg et andet skriv om.

I det hele taget føler vi os rigtig godt tilfredse med de seneste dage. Vi er blevet lyttet til, og det er det aller vigtigste for os.

Der er blevet leveret ilt hjemme hos os, og resten har vi med os herfra. Udstyret, ilten, og hvordan vi rent praktisk får det til at fungere derhjemme, det skal jeg nok også vise jer snart. Det bedste er, at nu kan Kalle komme omkring i hele huset, ja faktisk også uden for huset, og det bliver fantastisk, at kunne vise ham den virkelige verden ♥

Hvis I har nogle spørgsmål, små som store, så er I altid velkomne til, at stille dem i kommentarfeltet eller sende mig en mail.

Kalle knuger stadig min lillefinger, og jeg vil nyde synet af ham, mens jeg tæller sekunderne til vi lander HJEMME.

// Camilla

 

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

2 comments / Add your comment below

  1. Hvor gør det mig glad at læse 💙 Han er sQ en sej gut – ham Kalle 💙
    Glæder mig rigtig meget på jeres vegne at i er kommet så langt nu og at i får så god hjælp. Hvor meget skal i være del i arbejdet omkring Kalle? – tænker i har hjælp på 24/7 – er det 1-2 personaler og så jer?
    Varme tanker herfra

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow