{ En kæmpe sejr // Snart farvel til ilt? }

Baby med ilt, baby med c-pap, BPD, BPD lunger, baby med BPD, ekstremt præmatur, født uge 24
Baby med ilt, baby med c-pap, BPD, BPD lunger, baby med BPD, ekstremt præmatur, født uge 24
Kalle nyder sine pauser fra c-pap i fulde drag

Siden i lørdags er Kalle’s iltbehov faldet en del. Som I kunne læse i dette skriv, blev han reduceret i medicin sidste fredag. Og som vi troede og håbede på, har det altså haft en positiv virkning på hans behov for ilt. Faktisk har han helt kunne klare sig uden ilt i op til en hel time af gangen. En kæmpe stor sejr, der giver os troen på, at han måske helt kan undvære ilten inden vi går ind i 2018. Og oven-i-hatten er det jo bare fantastisk, at han er rigtig godt på vej ud af Viagra’en, som er det eneste medicin han får nu – ud over vitaminer og Movicol.

Jeg er lige nødt til, at understrege, at ilt og c-pap (optiflow) ikke er det samme. Så selvom han kan klare sig uden ilten, kan han sagtens have brug for c-pap. Eller omvendt. Men igår klarede han sig faktisk i hele 45 minutter uden både c-pap OG ilt. Det var altså den vildeste lykkefølelse. At se sin baby trække vejret helt uden nogen form for hjælp, for første gang nogensinde. Det er altså ubeskriveligt stort! At kunne tage ham på armen, kysse ham i hele ansigtet og give ham en kæmpe krammer – uden at skulle holde styr på slanger eller hænge fast i velcroen på hans kinder, that is. Det bliver i sandhed den største lykke, når vi kan vinke farvel til al udstyret for good. Tænk sig, jeg bliver helt rørt nu, da det går op for mig, at jeg uden at tøve, skriver NÅR. Ikke HVIS, men NÅR vi kan vinke farvel til det ski** udstyr. For blot fire måneder siden var jeg stadig i tvivl om, om Kalle mon nogensinde kom til, at klare sig uden respirator.

I så mange måneder har vi skulle lede efter de små sejre, de små positive glimt, der skulle holde håbet, modet og humøret oppe. Nu kommer sejrene væltende, nærmest snubler over hinanden – og det føles så pokkers fantastisk!

// Camilla

 

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

5 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow