{ Den Feminine Ferieklub // Venindetid // Et tip til trætte mødre }

Den feminine ferieklub, New York
Den feminine ferieklub, New York
New York januar 2010

Lad os sparke ugen igang med et lille tip, en genial ide til trætte mødre, der trænger til et lille pusterum fra snotnæser, vasketøj og havregrød på ærmerne. For let’s face it, ligegyldigt hvor højt man elsker sine børn og mand, så er det altså også tiltrængt med lidt alenetid med veninderne indimellem. For mit vedkommende er det i hvert fald der, hvor mine mentale batterier bliver opladet, og hvor jeg husker mig selv på, at være andet end kun “mor”. Den slags har selvsagt ikke været aktuelt det seneste år, men nu er det blevet tid til, at tænke lidt på mig selv igen.

For efterhånden en del år siden blev jeg selv inspireret af Store S’ moster, da hun fortalte om hendes rejseklub, hvor hun og en flok veninder sparer lidt op hver måned, og så tager på tøsetur en gang om året. Uden børn og mænd. Den ide var sød musik i mine ører, og det var da heller ikke svært, at overtale tre af mine yndlings piger til, at vi skulle gøre det samme. Det blev starten på Den Feminine Ferieklub.

Siden vi stiftede Den Feminine Ferieklub har vi hver eneste måned indbetalt et beløb på en fælles konto. Et beskedent beløb, der efterhånden har vokset sig til god opsparing, da vi har fået børn på skift, en har startet firma, og en har lige tilbragt et år på sygehuset – så vi har endnu vores første tur til gode. Og den har vi så langt om længe fået bestilt. Denne gang bliver det blot til en weekendtur til Alter Meierhof, et 5-stjernet spahotel af den helt lækre slags, med beliggenhed ned til Flensborg fjord. Dagsordenen vil være afslapning i spaen, måske lidt massage, nærvær, masser af grin,  lækker mad, uafbrudt snak om dagen og vigtigst af alt: uafbrudt søvn om natten. Jeg glæder mig allerede umådeligt meget, selvom vi først skal afsted i januar.

Vores plan er, at vores opsparing skal vokse sig så stor, at vi kan komme en uge til New York på et tidspunkt. Jeg var derovre med nogle veninder for efterhånden en del år siden, så jeg kan skrive under på, at det i sandhed er den ultimative destination for fire shoppelystne veninder med hang til pæne sko og alt for dyr kaffe. Måske jeg burde begynde, at spare lommepenge op allerede nu? Sidste gang brugte jeg mere end en månedsløn i løbet af 8 dage – og jeg skammer mig næsten ikke over det 😉 #ShopaholicTypen

Nu tænker I måske: Er det virkelig nødvendigt med en opsparing og rejseklub? Kan man ikke bare tage afsted, når man har lyst og råd? Svaret er for mit vedkommende et stort rungende JA! For havde vi ikke haft vores opsparing, så ville vi nok slet ikke komme afsted. I hvert fald havde jeg svært ved, at finde 2600 kr. til et weekendophold, da en af pigerne faldt over et godt tilbud gennem TakeOffer. Nu hvor pengene allerede var sat til side og øremærket til feriebrug, så føltes det faktisk næsten som om, at opholdet var gratis. Derfor skulle der heller ikke tænkes mange sekunder over tingene, før vi slog til. Det er nok også lidt nemmere, at sælge ideen om en uge i New York til manden (eller rettere: Sælge ham ideen om, at han skal være alene med Spilopperne i en uge), hvis pengene allerede står klar på kontoen, ikk`? Det er jo nærmest en gratis ferie. Just saying.

Måske I vil lade jer inspirere og starte jeres egen lille rejseklub? I hvert fald er det verdens bedste ide, hvis I spørger mig altså. Hvis I allerede praktiserer det med veninde-ferier, så smid endelig alle jeres tips til gode destinationer i kommentarfeltet – det er så dejligt, når vi kan inspirere hinanden.

// Camilla

Den feminine ferieklub
New York januar 2010

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

3 comments / Add your comment below

  1. Jeg kan som en ældre dame fuldt ud tilslutte mig dit indlæg. Det er så skønt at ta afsted en flok veninder. I mit tilfælde er vi 6 veninder, som sparer op hver måned. Hver andet år er vi i udlandet ca fra onsdag til søndag. Vi har besøgt Alicante, Berlin, Barcelona og Lissabon. Skønne ture med masser af oplevelser. Vi har også været til teaterforestillinger og musicals i København og Århus. Så jeg kan klart anbefale sådan en rejseklub.
    Bedste hilsner Jane

    1. Hvor er det skønt at høre, Jane. Hvor mange år har jeres rejseklub eksisteret?

      Jeg forudser også, at vores rejseklub kommer til, at rumme mange forskellige og fantastiske oplevelser – og jeg kan slet ikke vente!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow