{ Balsam for sjælen og kærlighedslivet // Spaophold hos Ystad Saltsjöbad }

Ystad Saltsjöbad, spaophold, luksusspa, kærestetur, Ystad, Ystad Saltsjöbad spaophold

Tilbage i august måned var jeg så heldig, at vinde et luksus spaophold for to personer til Ystad Saltsjöbad hos Framkalla app på Instagram. Konkurrencen var af den type, hvor man skulle skrive en begrundelse for, hvorfor man mente, at netop man selv havde fortjent, at vinde opholdet. Og så ville en vinder blive udvalgt. Den slags plejer jeg, at hoppe let og elegant forbi, men for første gang nogensinde synes jeg oprigtigt, at den præmie havde Store S og jeg, da gjort os fortjent til. Og heldigvis var de hos Framkalla enige 😉

Sidste mandag kom så endelig den længe ventede dag, hvor turen gik mod Sverige, masser af afslapning, forkælelse og tosomhed. Bare os to, alene – uden børn, i over et døgn. For første gang i mere end et år, skulle kærestetid prioriteres ♥ Om det var tiltrængt? En million gange JA! Var det så lige så fantastisk, som vi havde håbet på? En milliard gange JA, og mere til.

Nå men, lad os komme til sagen, det dette skriv egentlig skal handle om. Nemlig vores oplevelse af, og ærlige mening om, spaopholdet hos Ystad Saltsjöbad.

Ystad Saltsjöbad, spaophold, luksusspa, kærestetur, Ystad, Ystad Saltsjöbad spaophold
Ystad Saltsjöbad har den smukkeste beliggenhed lige ved vandet – og hotellet tager sig virkelig smukt ud, i sær når man ser det ude fra badebroen. Pssst – den der store terrasse, aller øverst oppe, den tilhørte os. Et lille døgns tid i hvert fald 😉

Vores præmie bestod af en overnatning i deres aller bedste værelse, The Grand Suite, adgang til spa på både ankomst- og afrejsedag, treretters middag i restauranten Port om aftenen, samt stor morgenbuffet. Prisen for sådan en pakke ligger på omkring 5500 kr. for to personer. Må nok indrømme, at havde vi selv skulle betale hele opholdet, havde vi nok valgt et af de lidt billigere værelser, da det er virkelig mange penge, at brænde af på et enkelt døgn.

Ystad Saltsjöbad, spaophold, luksusspa, kærestetur, Ystad, Ystad Saltsjöbad spaophold
Udsigten fra vores værelse var F A N T A S T I S K – balsam for sjælen

Jeg vil starte med, at rose personalet på Ystad Saltsjöbad. Både i receptionen, spaen og restauranten blev vi mødt af lutter smilende, hjælpsomme og imødekommende mennesker. Selv de, man blot passerede på gangene, hilste med et smil. Den slags giver point i min bog, og det bidrog virkelig til, at skabe en varm og hjemlig atmosfære.

Vores værelse var simpelthen så fantastisk. Eller værelse er nok ikke den rette betegnelse, når der faktisk er tale om en suite, der er dobbelt så stor som vores første fælles lejlighed 😉 Det var indrettet i bedste romantiske, Svenske stil, med et maritimt tema – slet ikke mig, men super hyggeligt, varmt og det passede perfekt til hele stemningen på hotellet. Vi tilbragte ikke så meget af vores vågne tid der, men vi fik til gengæld næsten 11 timers uafbrudt nattesøvn i den store, (næsten alt for) bløde seng. Og bare det, var næsten hele køreturen værd.

Med kun knap et døgn til, at nyde det smukke sted, skyndte vi os, at få klædt om til badetøjet, og hoppe i de store, vamsede morgenkåber og badetøfler, der bare ventede på os på sengen, da vi ankom til suiten. Og så afsted mod den berømte spa. Det, at man møder andre gæster iført samme påklædning i elevatoren gør, at man virkelig slapper af og kommer i spastemning, allerede inden man kommer til spaen. I like!

Ystad Saltsjöbad
Det smukkeste rum på hele hotellet. Og se lige, hvor magisk lyset bliver ved solnedgang

Det første vi gjorde, da vi kom ned til spaen var, at booke en tid til The Creek Expirience næste formiddag. Derefter gik vi på opdagelse i spaafdelingen, hvor den hyggelige og luksuriøse stil også herskede, ligesom på resten af hotellet. Hvis I nogensinde kommer forbi Ystad Saltsjöbad, så må I endelig ikke snyde jer selv for, en tur op på førstesalen – den havde vi i første omgang nemlig overset – hvor man finder både en bar og hele to fantastiske rum, der er indrettet til afslapning. Det ene med udsigt over havet, det andet med dæmpet belysning og ild i pejsen. Begge rum fyldt op med store, bløde dobbeltsenge, der indbyder til en lille lur, at begrave næsen i en god bog eller (som os) bare ligge og “flette tæer” og sippe mojitos. Om vi kunne holde til det? Ja visst 😉

Ystad Saltsjöbad, spaophold, luksusspa, kærestetur, Ystad, Ystad Saltsjöbad spaophold

Jeg var nok ærlig talt en smule skuffet over selve spa-delen i første omgang. Jeg havde forventet et større udvalg af forskellige typer bade og saunaer – men de ting der så er der, er også virkelig lækre. Især var vi begejstrede for de udendørs varme bassiner, hvor vi kunne sidde og nyde havudsigten, mærke den kølige, friske luft, mens vi blev varmet helt igennem. Der tilbragte vi faktisk det meste af tiden. At have tid og ro til, at få snakket og bare være tilstede sammen, uden afbrydelser, uden at der stilles krav, bare os to. Det skabte Ystad Saltsjöbad altså de perfekte rammer for.

Men min favoritdel var helt sikkert, at gå en tur ud på den lange badebro, nyde synet af det decadente hotel og den smukkeste solnedgang – og så hoppede vi i vandet begge to. GYS! Jeg er ikke lige vinterbader-typen i det daglige, men hold nu op, hvor var det en fed følelse, at mærke det kolde havvand omslutte kroppen. Prøv det! Og efter sådan en dukkert, så føltes det endnu mere lækkert, at lade sig glide ned i det varme vand igen . Faktisk var jeg i havet hele to gange. Anden gang ved mørkets frembrud. Jeg havde nemlig lovet mig selv, at jeg ville prøve, at bade nøgen i havet. Og jeg gjorde det!

Havde vi haft mere end en enkelt dag til rådighed, så ville vi nok også have gået en lang tur langs vandet. Men det blev der desværre ikke tid til i denne omgang.

Ystad Saltsjöbad, spaophold, luksusspa, kærestetur, Ystad, Ystad Saltsjöbad spaophold
Solnedgangen blev nydt fra badebroen

Lige for at færdiggøre vores oplevelse af spaafdelingen, må jeg hellere fortælle lidt om The Creek Expirience, som er en spabehandling – faktisk en hel selvstændig spaafdeling – der kan tilkøbes adgang til. Og der var så alt det, som jeg havde savnet lidt dagen før. Prisen er lidt pebret, 695 kr., men for den sum får man altså også en to timers lækker og eksklusiv oplevelse. Der er kun få gæster af gangen (vi var 6 personer på vores “hold”), og man har sin egen personlige værtinde, der guider en igennem de forskellige elementer af behandlingen. Jeg kan nævne nogle af de skønne ting vi prøvede: Dampbad, fodbad i de smukkeste guldkar med salt fra Det Døde hav, Tyrkisk hamam og kropsbehandling med Marrokansk ler. Hele afdelingen er simpelthen så smuk, gennemført og luksuriøs, og man føler sig henført til en helt anden, magisk verden, fra det sekund man træder ind af døren. Det var en spaoplevelse i verdensklasse, hvis I spørger mig.

Om aftenen klædte vi os pænt på (undertegnede i høje hæle, de færdigheder skal vist støves lidt af. Tsk tsk), og gik til middag i Restauranten Port. Efter tre lækre retter, et par glas alkohol og lidt mere kiggen-hinanden-i-øjnene, gik vi mætte, glade og trætte op i suiten igen. Vi begravede os i de mange fluffy puder og tunge dyner, og så sov vi. Og bare fordi, at det var så fan-fucking-tastisk, så nævner jeg det lige igen: Og så sov vi i næsten 11 timer. Uforstyrret. Luksus på den der måde, som kun forældre helt forstår sig på.

Næste morgen vågnede vi op til den mest fantastiske solopgang, som vi kunne nyde fra vores terrasse.

Ystad Saltsjöbad
At vågne op til den her solopgang <3

Morgenbuffeten var virkelig, virkelig lækker, og rummede alt hvad hjertet kan begære. Også den får toppoint herfra. Især den del med frisklavede, tykke, bløde vafler og sprøde croissanter vandt mit morgenmadshjerte.

Det eneste minus ved hele turen var, at for os der bor i Vest Jylland, så er der en virkelig lang transporttid. Vi havde valgt, at køre selv, og det betød altså lidt over fire timers transport hver vej. Altså i alt 8 timers kørsel for et ophold på under et døgn. Konklusionen på vej hjem i bilen blev, at næste gang måtte vi bare tage to nætter i stedet 😉 For der bliver helt sikkert en næste gang ♥

Ystad Saltsjöbad får vores varmeste anbefalinger. Den perfekte gave til kæresten, just sayin`.  Hvis I har muligheden for det, så book minimum to nætter. Så er der virkelig tid til, at nyde det ekstragavente smukke sted og komme helt ned i gear. Jeg drømmer også allerede om, at tage Den Feminine Ferieklub med derover engang.

En kæmpe tak til Framkalla og Ystad Saltsjöbad fordi I valgte os – det var mere end tiltrængt!

Har I mon også besøgt den smukke sted? Eller kender i andre anbefalelsesværdige spadestinationer? Del meget gerne i kommentarfeltet.

// Camilla

         

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow