{ Glædeligt gensyn med en fighterven // Kontrol og vaccine på OUH // Tanker om baby-socialisering }

født uge 24, præmatur, ekstremt præmatur, BPD, BPD-lunger, baby med bpd, baby med tracheostomi, baby med c-pap, født for tidligt, OUH
Kalle og Buster – verdens sejeste drenge <3

I fredags var vi i Odense til den vanlige kontrol, der frem til april måned vil foregå hver fjerde uge. Igen var der ikke noget, at sætte en finger på – Kalle klarer sig stadig virkelig godt. Dog har han næsten ikke taget på denne gang, men til gengæld vokset 3 cm i længden. HURRA, endelig! Vægten bekymrer åbenbart ikke lægerne, så det tager vi også helt roligt. Så længe han spiser og er glad, så er vi vist alle tilfredse.

Han fik også sin anden vaccine mod RS-virus, som han desværre er blevet ret dårlig af denne gang. Siden fredag aften har han været noget slatten i det, haft høj feber on/off, generelt været utilpas og meget træt. Og hele lørdag kastede han også op. Appetitten har også været ikke-eksisterende, og han har stort set kun ville spise flaske. Men idag virker det heldigvis til, at han er en smule i bedring. Og selvom det er uudholdeligt, at se ham så dårlig, så kan jeg ikke lade være med, at juble lidt – ikke fordi han har været syg, men fordi han faktisk er kommet igennem 3 dage med sygdom uden, at have et øget behov for ilt. Se, det er sgu sejt!

Efter kontrollen i børneambulatoriet, kiggede vi forbi verdens bedste afdeling. Vi kan simpelthen ikke befinde os på OUH uden, at skulle hilse på vores “sygehusfamilie”. De vil for altid have en helt særlig plads i vores hjerter ♥ Der var allerede pyntet op til jul på afdelingen, og synet af den lange gang med de mange (altså virkelig mange!) julestjerner i loftet, gav et sug i maven. Minderne om julen sidste år væltede ind over mig, og jeg har ikke kunne slippe dem siden. December måned var nemlig den, hvor Kalle var allermest dårlig, hvor de største beslutninger skulle træffes og de sværeste samtaler fandt sted.

Dagens sidste destination var den vi havde set mest frem til. Vi skulle nemlig besøge vores seje fighterven Buster, der også langt om længe har fået lov til, at komme HJEM til sin familie. (Læs eventuelt mere om vores tætte tilknytning til Buster og hans familie, hans historie og se billeder af de seje drenge i mit tidligere skriv). Det var simpelthen så dejligt og rørende, at se Buster hjemme, der hvor han hører til. At opleve, hvor meget han har udviklet sig. At betragte hans forældre, der var afslappede, smilende og fyldt med en anderledes ro, end sidst vi så dem. At sidde der og vide, at de sikkert er fyldt op af de samme følelser, som vi er. Det er stort! Mine tårer triller og mit hjerte fyldes op af taknemmelighed, mens jeg skriver disse ord. Det er i sandhed et mirakel at de stadig er hos os, at de begge to fik lov til, at komme hjem.

Det var så sjovt, at se de to drenge sammen. Kalle var helt vildt interesseret i Buster. Han kunne slet ikke få øjnene fra ham, og ville bare så gerne lege og kommunikere med ham. Det herlige syn har sat nogle tanker og overvejelser igang hos mig. Jeg tror nemlig, at Kalle ville elske, at tilbringe noget tid sammen med andre babyer. Det vil helt sikkert også have en positiv effekt på hans udvikling, at han kan spejle sig i andre babyers adfærd. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så kan vi tydeligt mærke, at han efterhånden keder sig i mit selskab. Han savner udfordringer og nye indtryk. MEN, baby-socialisering med en lungesyg dreng, how to? Det oplagte ville jo være en legestue eller andre offentlige aktiviteter for babyer, men jeg er simpelthen ikke klar til, at kaste mig ud i noget, hvor der er så mange babyer = stor smittefare. Man kan jo aldrig vide, om holdet den pågældende dag vil være fyldt med forkølede babyer og ditto mødre. En mødregruppe ville være oplagt, men dem med babyer på Kalle`s (udviklings-) alder er jo allerede i etablerede grupper, og begynder måske snart på job igen. Måske jeg skulle have en kontaktannonce? Måske har I nogle gode ideer?

Det blev et lidt rodet skriv – en blandet landhandel af tanker, fældet ned med en sovende, halvsløj febermus på armen.

// Camilla

 

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

3 comments / Add your comment below

  1. Åh ville gerne være startet i mødregruppe med jer hvis jeg ikke boede på Sjælland. Har en dreng født juleaften 2016 uge 28. Skal være på barsel til næste sommer/efterår. Måtte selv droppe mødregruppe grundet en længere indlæggelse med min dreng. ☺️

  2. En idé til kontakt med andre mødre og babyer kunne være gennem grupper på Facebook. Jeg er selv med i en med min søn der hedder “Termin i september 2016”. Måske du kan finde en gruppe, hvor det svarer til Kalles udviklingsalder og høre om der er nogen der vil mødes? Det er et forsøg værd tænker jeg?

    Ellers kan I høre sundhedsplejersken om hun kan sætte noget i værks?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow