{ Tanker om, at prioritere -holde af og nyde – tid uden sine børn }

Tid uden sine børn
Fra weekendens overnatning i København 🌈

Det der med, at tilbringe og prioritere tid uden sine børn, det er noget der deler vandene. Jeg tror faktisk, at der er (næsten) lige så mange forskellige meninger om, og måder at gribe det an på, som der findes forældre. I min omgangskreds findes der i hvert fald mange forskellige måder, at være forældre på, når det kommer til lige netop det. Alle er de i mine øjne lige rigtige, det handler nemlig om, at  gøre det, som føles rigtigt for den enkelte familie.

”Jeg kunne aldrig finde på, at sende børnene i institution, når jeg har fri.”

”Jeg nyder mine fridage, hvor børnene ikke er hjemme.”

”Jeg deltager ikke i x’s fest, da vi ikke har lyst til, at børnene skal passes.”

”Hurra – en invitation til fest. Endelig en undskyldning for, at få børnene passet.”

”Vi får nogle gange børnene passet uden grund – så vi kan spise snolder til aftensmad og sove længe.”

”Jeg hader hvert sekund, hvor jeg ikke er sammen med mine børn.”

Og i vores lille familie, findes der altså både en far og en mor, der har brug for, at der også er plads til andet end børnene. Tid uden børnene, både sammen og hver for sig, er noget vi prioriterer højt. For os giver det fornyet energi og overskud på den mentale konto, når der også er mulighed for, at tage en aften ude med veninder, et par timers badminton med gutterne, et lækkert spaoptold eller sågar endda en ferie. Uden børn.

Det har der selvsagt ikke været mulighed for under vores indlæggelse – så nu trænger vi ekstra meget til, at være andet end blot bekymrede forældre i døgndrift.

Vi har ikke noget imod, at få børnene passet, hvis det er Mormor eller Bedsterne der springer til. Det hænger måske også sammen med, at vi er så heldige, at både Sille og Kalle er virkelig tillidsfulde og elsker, at blive passet. Lige på den konto, har vi altså nogle dejligt nemme børn. Hvis de nu var kede af, at skulle undvære os, så ville vi nok have det forfærdeligt med, at tage fra dem.

Dog kan jeg godt mærke, at jeg har en anelse svært ved, at overlade ansvaret for Kalle til andre end os selv. Men det bliver nok nemmere i takt med, at han får det bedre og bedre.

Nu har Store S og jeg så været afsted på overnatning hele to gange på blot to uger. Og hvordan var det så? Hvordan er det, at undvære dem? Spørgsmålene er jeg blevet stillet en del gange de forgange uger. Og for at være helt ærlig, så var det fantastisk. I hvert fald da vi var i Ystad. Når vi ved, at de er trygge, glade og i de bedste hænder, så kan vi nyde “friheden” fuldt ud. Vi nåede ikke engang at savne dem rigtigt 😉 Det var dog lidt anderledes her i weekenden, da vi var til bryllupsfest i København – Kalle blev nemlig syg af sin vaccine, så vi måtte forlade en febersyg mus derhjemme, mens vi festede. Det synes jeg var rigtig svært, men han og mormor klarede det selvfølgelig med bravour.

Men nu går der vist også lidt tid, før vi begge tager hjemmefra på samme tid igen.

I nogles øjne er det direkte forkert, at man nyder tid uden sine børn. Nogle vil måske endda påstå, at man i så fald er en dårlig mor. Men for mig er sandheden, at det gør mig til en bedre mor, at gøre nogle af de ting, der giver mig glæde og overskud. Også selv om, at det ikke altid involverer mine børn.

Jeg elsker mine børn højere end noget andet, og jeg elsker at være sammen med dem. Men derfor kan jeg altså også sagtens holde af, at tilbringe tid uden dem nogle gange.

Del endelig jeres tanker om emnet i kommentarfeltet – men hav lige mit skriv om, at tale pænt i mente.

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

1 comment / Add your comment below

  1. Som førstegangsmor til en præmaturdreng har jeg bestemt ikke kvaler over at min dreng bliver passet ude engang imellem for det giver både mig fornyet energi, min dreng får et tættere bånd til sin mormor og min dreng vender sig til ikke at være tæt på sin mor hele tiden, hvilket gavner ham når han snart skal starte i dagpleje. Gensynsglæden er så stor efter en pasning, både når det er et par timer og en overnatning.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow