{ Astmatisk bronkitis og angstanfald }

Astmatisk bronkitis, BPD, baby med BPD, ekstremt præmatur, baby med optiflow, baby med c-pap, Ventoline til baby

Astmatisk bronkitis og angstanfald – hvad har de to ting egentlig med hinanden at gøre?

Igår måtte jeg sande, at det der med angstanfald desværre ikke er et helt lukket kapitel for mig.

Gennem de seneste måneder har jeg godt kunne mærke en snert af det. Men ikke mere end, at jeg følte, at jeg havde fuld kontrol over det. Den udløsende faktor er hver gang, at Kalle har det dårligt. Det bunder nok mest af alt i, at angsten for en indlæggelse, eller det værst tænkelige: angsten for at miste ham, ligger lige under overfladen og lurer. Det er ikke noget jeg tænker på i det daglige, men så snart han bliver det mindste syg, så driver min hjerne gæk med mig. De værst tænkelige scenarier udspiller sig i mit indre, og får jeg det ikke stoppet ret hurtigt, så ender det ud i et desideret angstanfald.

Og netop dét skete igår.

Kalle har gennem nogle dage hostet voldsomt om natten, og natten til igår var det helt slemt. Det fortsatte i et langt hosteanfald op af dagen, hvor han også blev tiltagende sløv, bleg, forpint og rigtig ked af det. Hans vejrtrækning blev også mere og mere besværet og skrattende, og han fik pludseligt et øget iltbehov. Til sidst kastede han også op, når han forsøgte at spise. Det var mere end mine mor-nerver kunne klare, og jeg måtte rystende og bekymret ringe til børnemodtagelsen, hvor vi heldigvis har en åben indlæggelse. De ville se os straks.

Da bilen skulle pakkes, fik angsten for alvor fat, og jeg måtte lige ligge hulkende på køkkengulvet, inden vi kunne køre. Jeg kunne slet ikke slippe frygten for, at vi igen i år skulle tilbringe julen på et sygehus.

Hele vejen til Kolding hørte jeg den samme sang på repeat, mens jeg skrålede med. (Bare rolig, Kalle led ingen overlast – han nød tilsyneladende min skønsang 😉 ) En perfekt måde, at få tømt hovedet for uhensigtsmæssige tanker. Prøv det!

Efter diverse undersøgelser kunne lægen konkludere, at Kalle har fået astmatisk bronkitis. Heldigvis var det ikke svært, at overbevise hende om, at vi selv må behandle ham herhjemme. Det betyder så inhalationsmedicin på maske hver 2.-3. time. Det er han godt nok ikke tilfreds med, så det er lidt af et overgreb hver eneste gang. Av mit moderhjerte! Men jeg vil en million gange hellere selv gøre det end, at overlade det til andre.

Så vi blev sendt hjem med medicin, instrukser og en aftale om, at hvis ikke det blev bedre i løbet af et par døgn, så skulle vi komme ind uge. Men det lader umiddelbart til, at medicinen har den ønskede effekt, og dagen idag har været meget bedre end igår. Kallle hoster stadig en del, og har en skrattende vejrtrækning, men han har været sit vanlige glade og charmerende jeg.

Så moderen har igen styr på angsten og de meget lidt rationelle tanker.Der har endda også været overskud til, at begynde så småt på julepyntningen ♥

// Camilla

* Dette skriv blev til igår aftes, men først udgivet nu grundet tekniske udfordringer

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

10 comments / Add your comment below

 1. Sender et varm kram afsted til dig.
  Jeg forstår ude mærket din frygt efter det i har været igennem. Har du talt med nogen omkring dine tanker? Tænker ikke at de kan fjernes, men måske det hjælper at få lidt luft overfor en professionel? En der er vant til at lytte og stille de rigtige spørgsmål.

 2. Hej Camilla,
  Det er så super forståeligt og langt mere almindeligt forekommende end man går og tror. Da jeg var 17 mistede jeg tre bedsteforældre på ret kort tid, og for få år siden skete det igen. 3 dødsfald af højtelskede bedsteforældre på under et år, og derefter knækkede det for mig. Jeg fik dødsangst og angstanfald. Jeg kunne ikke sove alene, og dårligt nok være alene hjemme, havde mareridt og konstant behov for at folk tog telefonen første gang jeg ringede, ellers blev jeg bange og ekstremt ked af det og havde svært ved at trække vejret. Det fortog sig stille og roligt, men jeg kan stadig få tilbagefald hvis der sker noget ubehageligt eller uventet. Det bedste for mig var bare at være åben og ærlig omkring det. Jeg kan dog mærke at det stadig er svært at skrive om og tænke på. Jeg tør slet ikke tænke på hvor ubeskriveligt det må være når det så er ens barn man er bange for at miste. Cyberkrammer og masser af tanker til dig. ❤️

  1. Hej Daisy.

   Tak fordi du læser med, tak for din kommentar og ikke mindst tak for din ærlighed.

   Det lyder også som nogle urimeligt hårde måneder du har måtte stå igennem, hele to gange. Der er vist ikke noget at sige til, at du har oplevet en stærk reaktion på de tab. Jeg forsøger også, at tale om mine tanker og den frygt jeg bærer på – det hjælper nemlig.

   Kram tilbage til dig – du er sej <3

 3. Har selv to børn der får masker for asmatisk bronkitis. Min dreng på knap 1 år (korrigeret 10 mdr), startede også med gråd og derfor kærlig fastholdelse. Men det hjalp at vores store pige dansede fjollede foran ham, så han blev afledt med noget andet, hun er 3,5 år, måske det var en ide at prøve 😉..

  1. Hej Jeanette.
   Tak for din kommentar og dit gode råd. Måske vi skulle prøve med en lille afledningsmanøvre – dog blev Sille ked af det igår, da hun overværede, at han skulle have masken, så vi prøver at undgå, at hun skal se på det. Men måske vi kunne finde på noget andet?

 4. Puha hvor lyder det hårdt 😔 Tusind tak fordi du er så åben omkring så svære følelser ❤️

  Fik lige lyst til at nævne (selvom du sikkert har fået det at vide på børneafdelingen) at astmatisk bronkitis meget nemt kan udløses af stearinlys. Min søn hostede ret meget grundet ab sidste december og d 23. og 24. om aftenerne blev brugt på en lille dreng der hostede så meget at han brækkede sig i 2 timer 😩 Der har ikke været stearinlys her hjemme siden og der er el-lys på træet i år.
  Vores børnelæge anbefaler også at man lufter ekstra ud grundet juletræet da grantræer oftere får ab børn til at få anfald.

  Du ved sikkert godt det om lysene, vil bare ikke have andre skal have så træls en jul pga astmatisk bronkitis som vi havde 😓

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow