{ Madplan til seks uger #2 // Hvordan gik vores kulinariske udfordring? }

Madplan

Madplan

Tilbage i november måned gav vi os selv en kulinarisk udfordring (læs mere og få også inspiration fra madplanen lige her). Og det gik simpelhen over al forventning. Det var så dejligt, at vi ikke skulle bruge tid på, at “finde på”, og det var også en sand fornøjelse, at få lidt mere varierede måltider. Derfor besluttede vi hurtigt, at vi ville videreføre udfordringen til hele 2018. At vi så først nu, fire uger inde i det nye år, får os taget sammen til, at lave en madplan igen, det er en helt anden snak.

Det, at vi ikke har haft en madplan siden jul, har også betydet, at vi er faldet lige tilbage i de dårlige vaner. Vi har igen ofte valgt de nemme løsninger, handlet alt for mange gange i ugen, og brugt alt for megen af vores tid på, at snakke om, hvad aftenens menu skulle bestå af. Det har tydeliggjort, at en madplan virkelig kan skabe efter ro, tid og overskud i en familie. Og selvom jeg ikk lige har regnet på det, så er jeg overbevist om, at man også sparer en del på madbudgettet. Så fra idag gør det løs igen.

Vores udfordring består stadig i:

  • Der skal laves madplan for 6 uger af gangen
  • I de uger må vi ikke lave den samme ret to gange. Dog er rugbrød en undtagelse.
  • Mindst en af retterne hver uge, skal være en vi ikke har prøvet, at lave før.

Det fungerede rigtig godt for os, at der er tre retter til hver uge. Ofte er der mad til to dage, og så er der også plads til en rugbrødsdag eller takeaway.

Uge 5

Uge 6

Uge 7

Uge 8 (Store S er på skiferie)

  • Oste/porresuppe med baconknas (Herhjemme foretrækker vi altså bacon frem for brødcroutoner)
  • Tærte med fyld efter humør
  • Luksus rugbrødsmadder

Uge 9

Uge 10

 

Måske I kan finde lidt inspiration i vores madplan? Del også meget gerne jeres egne favoritopskrifter i kommentarfeltet, så kan vi måske bruge nogle af dem, når der næste gang skal laves madplan.

Velbekomme!

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow