{ En dag i Odense // Besøg i børneambulatoriet og hos en fighterven }

BPD, BPD-lunger, født uge 24, ekstremt præmatur, præmatur, OUH

Aller først er jeg simpelthen nødt til, at nævne, at det i torsdags (d. 10. maj) var en ganske særlig dag. Den var nemlig Kalle’s befrielsesdag, som Store S så fint kaldte den. Årsdagen for Kalle’s sidste dag i respirator. Nogensinde forhåbentligt! Jeg blev simpelthen så rørt, da det gik op for mig, hvilken dato det var. Den kommer for altid til, at vække en masse minder. Gode og dårlige. Men vigtigst af alt, så vil den dato være et evigt symbol på, at alt kan lade sig gøre, når blot man har tålmodighed, håb og kærlighed nok ♥

Nå, men tilbage til det, som dette skriv egentlig skulle handle om. Nemlig den helt fantastiske dag, som vi tilbragte i Odense i fredags. Hele familien.

Inden den planlagte kontrol i børneambulatoriet, nåede vi lige, at besøge verdens bedste afdeling. De havde rygende travlt, så det blev blot til et hurtigt kram og en lille sludder med en af favorit nurserne (hende, som har betydet alverden – især for Sille, der opkalder alle sine bamser og dukker efter hende. En frisure har hun også lagt navn til. Og så har Sille desuden proklameret, at alle de børn hun engang får, skal hedde det samme. Hende nurse C – jo hun har gjort et kæmpe indtryk 😉).

I børneambulatoriet var det en af de vanlige kontroller, hos vores lungelæge og en af vores kontaktlæger fra neonatalafdelingen. Heldigvis skulle Kalle ikke vaccineres denne gang. Han blev lyttet på, beundret, målt og vejet, og vi fik os en snak om, hvordan tingene står til. Igen var de tilfredse med ham. Dog vokser han ikke særligt meget. Beskedne 8530 gram og 71,7 cm lød dagens mål på. En lille fis, det er han, men en sød en af slagsen heldigvis.

Vi fik også drøftet vuggestuestart, og vi satser stadig på, at han kan starte omkring 1. oktober 2018, hvor vi har søgt plads til ham, i den integrerede institution, hvor Sille også går. Lægerne har besluttet, at han skal være helt fri for hjælp til vejrtrækningen i 2-3 måneder, før de mener han er stabil nok til, at blive udsat for vuggestuens uundgåelige bakterier. Så hvis vores udtrapningsplan holder, så passer det perfekt med opstart til oktober. Vi håber inderligt på, at Kalle’s lunger har det lige så godt, som vi alle tror.

Næste kontrol bliver midt i juli, hvor han også skal have taget et nyt røntgenbillede af sine lunger. Til den tid er det et år siden, vi sidst så et billede af hans lunger. Så det bliver spændende, at se, om der er en tydelig forskel.

BPD, BPD-lunger, født uge 24, ekstremt præmatur, præmatur, OUH

Da vi var færdige på OUH, gik turen hjem til Buster og hans familie. Hvis I ikke allerede ved det, så er Buster en af vores fightervenner. I kan eventuelt læse lidt mere, og se billeder af drengene sammen her og her. Det var et besøg, som vi havde set meget frem til, og gensynet var så glædeligt. Sidst vi så hinanden var tilbage i november måned, så der er sket meget i mellemtiden. Snakken gik, som vanligt, lystigt, og munden stod vist kun stille på os for, at indtage al den lækre mad, som far Torben havde lavet til os. Der er mange ting, der skal drøftes, når man endelig er sammen med nogen, der til fulde forstår den situation man er i.

BPD, BPD-lunger, født uge 24, ekstremt præmatur, præmatur, OUH

Drengene har udviklet sig enormt meget begge to. Buster kan nu kravle, og der går vist heller ikke længe, før han kan gå. Der har han overhalet Kalle, bigtime, men til gengæld er Kalle længere fremme finmotorisk og i sin kommunikation. På mange måder er de hinandens modsætninger, selvom de også har så mange ting tilfælles. Det der slår mig hver gang vi ses er, at begge drenge er så glade, tillidsfulde og fulde af gå-på-mod. Nogle karaktertræk, som jeg inderligt håber, vil følge dem livet igennem.

BPD, BPD-lunger, født uge 24, ekstremt præmatur, præmatur, OUH

Og apropos det der med, at Kalle bare er en lille fis… se lige hvor stor Buster er blevet i forhold til Kalle. For et år siden var de nogenlunde lige store.

Så kom vi endnu engang vidt omkring i et skriv, der har været mange dage undervejs. Tiden er knap for tiden – Kalle er lidt af en søvntyran om dagen, og giver ikke sin mor mange ledige minutter i døgnet #LivetSomMor

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow