{ Opskrift på nemme og lækre romkugler // Spiloppen’s favorit, der egner sig perfekt til små køkkenhjælpere }

Romkugler, romkugle, opskrift på romkugler, børn i køkkenet, kage og børn, bag med børn, fødselsdagskage, krymmelkager, kage til børnefødselsdag,

Nu er det ikke vanligvis opskrifter og mad, der fylder mest her på bloggen, men jeg vil dog alligevel dele en af Spiloppens favoritter med jer.

Romkugler (eller krymmelkager, som Sille kalder dem) er både virkelig lækre, nemme og hurtige at lave. Og så egner de sig perfekt til, at lade børnene hjælpe til med fremstillingen – herhjemme kan den treårige næsten lave dem på egen hånd efterhånden. Og ja, vi laver ret ofte krymmelkager her på matriklen 😉

Vi har prøvet os lidt frem, og nu mener vi selv, at have fundet frem til den helt perfekte opskrift.

Tip! Vi har erfaret, at den helt billige købe-roulade fungerer akkurat  lige så godt, som en hjemmelavet eller dyr udgave. Og har vi ikke lige en rest chokoladekage i fryseren, så køber vi fire store chokolademuffins til formålet.

Romkugler, romkugle, opskrift på romkugler, børn i køkkenet, kage og børn, bag med børn, fødselsdagskage, krymmelkager, kage til børnefødselsdag,

Opskrift på Romkugler (ca. 16 stk.)

• 600 gram kage. Vi bruger ca. halv chokoladekage og halv hindbær- eller marcipanroulade

• 2 spsk. kakao

• 3 spsk. romessens (husk at smage til – nogle gange giver vi den et lille skvat ekstra)

• 1 spsk. hindbærmarmelade

• Diverse krymmel, kokosmel eller anden pynt til romkuglerne

Det hele (undtaget krymmel, selvfølgelig) røres godt sammen på en røremaskine eller med elpiskeren, til du har en glat, samlet masse.

Husk at smage dejen til med romessens, og tilsæt eventuelt lidt ekstra hindbærmarmelade eller lidt vand, hvis du synes, at dejen er for tør.

Beslut dig for, hvor store dine romkugler skal være, og del dejen op i passende størrelser. Tril til kugler, og så skal de bare rulles i dit foretrukne krymmel/topping. Vi bruger gerne lidt forskellige farver krymmel, kokosmel eller små chokoladekugler.

Romkugler, romkugle, opskrift på romkugler, børn i køkkenet, kage og børn, bag med børn, fødselsdagskage, krymmelkager, kage til børnefødselsdag,

Den sidste del er helt klart det bedste, hvis I spørger Sille – der elsker, at trille kuglerne sirligt rundt. Og så gør det jo heller ikke noget, at man får lov til, at sætte krymmelresterne til livs bagefter.

De skal opbevares på køl. Og de bliver altså bedst, hvis de når, at få minimum et par timer i køleskabet, inden de skal spises. Kan med fordel laves dagen i forvejen, da de kun bliver bedre af, at trække lidt. Herhjemme holder de ikke så længe (tsk tsk), men vi har dog erfaret, at de i hvert holder sig friske i fire dage, hvis de bliver opbevaret i en lufttæt beholder i køleskabet. Måske en af jer, med mere rygrad, kan afprøve, hvor længe de egentlig kan holde sig?

Romkugler, romkugle, opskrift på romkugler, børn i køkkenet, kage og børn, bag med børn, fødselsdagskage, krymmelkager, kage til børnefødselsdag,

Advarsel: De er stærkt vanedannende 😉

God fornøjelse og velbekomme!

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.