{ Barselsblues // Når tingene ikke altid går, som planlagt // Respiratorisk status }

Minifabrikken, Minifabrikken.nu, legeskum, legeskum rutchebane, verdens sejeste Kalle, kalle’s kamp

Nogle gange går tingene ikke helt, som man lige havde planlagt. Og som forældre til et barn med en kronisk sygdom, så er det ligesom et vilkår, der lidt oftere gør sig gældende. Og det lærer man faktisk, at leve med, hen ad vejen. Det synes vi i hvert fald selv, at vi er blevet rigtig gode til, at acceptere. Men nu er jeg så alligevel blevet ramt lidt, måske meget endda, da vi endnu engang har måtte ændre i planerne.

Som I kunne læse i den seneste respiratoriske status, så gik det bare over alt forventning med Kalle`s udtrapning af c-pap. Og da vi i slutningen af maj måned talte med Respirationscenteret, så var de lige så positive, som os. Vi fik en tid til en kontrolindlæggelse d. 6. juli, hvor planen var, at Kalle skulle testes helt uden c-pap et døgn – hvorefter vi forventeligt ville blive udskrevet UDEN UDSTYR OVERHOVEDET. Lige i rette tid til, at han kunne gå sin første rigtige sommerferie i møde, som en “fri og almindelig” lille dreng.

Efter vores samtale med kontaktlægen fra Respirationscenteret nåede vi da også lige, at have 3 døgn, hvor Kalle kun havde c-pap`en på fra klokken 4.00-7.00 – og det klarede han virkelig godt. Men så blev han, ud af det blå, pludselig dårlig. Han kæmpede med vejrtrækningen om natten, hvor han også havde brug for ilt i nogle timer. Det fortsatte i flere dage, hvor vi tilskrev den ændrede tilstand, at han måske alligevel ikke var klar til, at undvære sin c-pap så meget om natten. Dog fik vi en anden forklaring, da der på sjettedagen viste sig en masse røde plamager i Kalle`s lille ansigt. Skoldkopper! Heldigvis klarede han den obligatoriske børnesygdom meget bedre, end vi havde turde håbe på. Han lod sig i hvert fald ikke mærke med noget, da vi besøgte Sommerland Sjælland. Og efter to uger med en lidt mindre energisk, og meget småtspisende Kalle, så var han igen sit vanlige, friske jeg.

Tre hele dage blev det til, før Kalle igen blev ramt af sygdom. Denne gang snot, hoste, feber og en meget besværet vejrtrækning. En ret hård omgang, der både krævede ilt om natten og c-pap i dagtimerne. Noget der så afgjort ikke passede Kalle, der vanligvis ikke sidder stille mange sekunder i løbet af en dag.

Hele juni måned stod derfor i sygdommens tegn, i stedet for den planlagte udtrapning af c-pap. Derfor måtte vi også, med stor ærgelse, aflyse den planlagte tid hos Respirationscenteret, da Kalle simpelhen ikke er klar til, at undvære sit udstyr endnu.

Store S og jeg siger ofte sætningen:

“Det tager den tid, det tager. En måned fra eller til betyder ikke noget for os. Så længe, at Kalle har det godt”.

Og vi mener det. Det er jo ikke en ekstra måned eller to med udstyr og hjælpere i hjemmet, der gør den store forskel for os. Men nu sidder jeg så alligevel her, og er ærlig talt lidt slået ud over, at det endelige farvel til c-pap er blevet udskudt. Det handler nok i bund og grund om, at hver dag Kalle stadig har brug for sit udstyr, også er en endnu en dag, hvor jeg må udskyde min opstart på job igen. Og hvis I følger med på Instagram eller Facebook, så ved I, at jeg virkelig er ramt af Barselsblues lige nu.

Selvom jeg sætter enormt stor pris på, at have muligheden for, at passe Kalle herhjemme, så hænger det mig samme tid også langt ud af halsen. Nogle dage nyder jeg det i fulde drag, men andre dage er det virkelig svært for mig, at være i. Det der med, at alle aktiviteter foregår i babyhøjde, og at jeg så længe har måtte tilsidesætte mine egne behov, det er virkelig svært for mig. Jeg savner, at have andet indhold i min hverdag end “mor-ting”. Jeg savner, at kunne bidrage til en samtale med andet end “… og så sagde Sille noget virkelig sjovt” eller “Kalle er så sej – nu kan han kravle op ad trapperne uden hjælp”. Nogle dage overmander en nærmest klaustrofobisk følelse mig.  Jeg ved, at jeg bliver en bedre mor, kæreste, veninde og datter, når jeg igen får muligheden for, at være andet end fuldtidsmor. Og det ser jeg uendeligt meget frem til. Og samme tid ved jeg også, at det bliver noget af det sværeste nogensinde, at overdrage Kalle i hænderne på pædagogerne i vuggestuen. At skulle slippe kontrollen.

Noget af det, der også gør det svært for mig, at vuggestuestarten udskydes er, at jeg kan mærke på Kalle, at han i høj grad også trænger til, at slippe lidt ud af barselsboblen. Han keder sig i mit selskab, og han er så nysgerrig og sulten på livet uden for vores hjem. Han drages mod alt nyt, i særdeleshed børn, legepladser og alt med hjul.  Han har tydeligt brug for flere stimuli end dem, som jeg lige nu kan tilbyde ham.

Status er nu, at vi igen er godt igang med udtrapning af c-pap, og netop har fået en ny indkaldelse til kontrolindlæggelse på Respirationscenteret d. 23. august. Fredag d. 24. august (dagen før årsdagen for vores udskrivelse, og dagen før vi skal holde fest for Kalle), bliver vi forhåbentlig udskrevet med en udstyrsfri Kalle. Og 2-3 måneder efter, at han ikke længere er afhængig af sit udstyr, så må han starte i vuggestue. Hvis planen holder, that is.

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

2 comments / Add your comment below

 1. Jeg håber så meget for jer, at det lykkes til august. Det har i sgu alle fortjent 💚

  Herhjemme kan vi også godt mærke, at mor ikke længere er den sjoveste legekammerat i verden. Og hvor kan jeg SÅ godt genkende det dér med ikke at have en skid andet at berette om, end hvor stor en lort, baby lavede i morges eller det dér fantastisk unikke billede, folk bare MÅ se af baby, der endnu engang spiser rugbrødshapser.

  Well, vi må vel huske, at det er en fase, og jeg håber, at jeres snart har en ende 💚

  Nina

  1. Åhhh ja, Nina… De drenge er vist nogenlunde samme sted i deres udvikling lige nu – og den fase der, hvor deres vovemod er større end deres evner… shiiiiiit, det giver dårlige nerver!

   Hvornår er det, at skønne Luke starter i vuggestue?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow