{ Kontrol på øjenambulatoriet // Briller eller ej? }

Briller, børn med briller, øjenambulatoriet, OUH, briller til børn, præmatur øjne, præmatur syn, præmatur briller, Hummel kids, tjek af øjne, simestest børn, synstjek børn, børnebriller

I tirsdags var vi til endnu en kontrol på OUH – men denne gang på øjenambulatoriet. Da vi var selvsamme sted i februar måned viste målingerne af øjnene nemlig, at Kalle’s syn var noget nedsat. Men fordi han klarede alle øvrige tests med bravour, ville øjenlægen gerne se det an et halvt års tid. For nogle gange retter det sig, som hun sagde. Dog sagde hun også, at det var ret usandsynligt, at hans syn ikke ville være påvirket af hans alt for tidlige fødsel, samt de enorme mængder af ilt, som han har fået gennem det år første af sit liv. Begge dele kan nemlig have stor negativ indvirkning på øjnenes udvikling. Og det er da også med den baggrund, at han i første omgang skulle have øjnene tjekket. Og gudskelov for det. At de blev tjekket, that is.

Som månederne er gået er vi blevet mere og mere sikre på, at Kalle har brug for briller. Han er nemlig begyndt, at skele ret meget. I særdeleshed når han skal fokusere meget, eller når han bliver træt.

Så da målingerne i tirsdags endnu engang viste, at Kalle er meget langsynet på begge øjne, kom det ikke som nogen overraskelse for nogle af os.

Og med en styrke på +3,75 på højre øje og +4,75 – og en bygningsfejl – på det venstre, så var der ingen tvivl om, at Kalle nu skal have briller. ASAP!

Fremadrettet skal han gå til kontrol hver tredje måned. Heldigvis har vi fået lov til, at overgå til øjenlægen her i Ribe, så vi sparer lidt på de lange køreture til Odense – dem er der så rigeligt af i forvejen.

Det bliver så spændende, at se, om vi kan fornemme en forskel i den måde, som Kalle oplever verden på. Mon ikke, at alt ting pludseligt bliver mere klart og noget større, når vi taler om så høj en styrke? Vi håber i hvert fald på, at han selv kan mærke en væsentlig og positiv forskel, så han hurtigt accepterer sine briller.

Allerede igår besøgte Kalle og jeg Ribe’s tre optikere, og hans aller første briller er bestilt. Og dem glæder jeg mig til, at vise Jer. Han er nemlig virkelig freaking cute med briller #ItsAMomThing

Jeg laver et skriv om valg af optiker, valg af briller osv på et senere tidspunkt – så hvis I har nogle spørgsmål, så smid dem gerne her i kommentarfeltet.

Og til Jer, der har børn med briller, så del gerne Jeres erfaringer i forhold til opstartog tilvænning til briller. Vi vil så gerne gøre det til så positiv og god oplevelse for Kalle.

// Camilla

{ I kan også følge med på Instagram, Facebook og Bloglovin`}

6 comments / Add your comment below

 1. Jeg er helt sikker på, at han kommer til at se endnu mere cute ud med briller😍 Pigerne får travlt❤️
  Da Mille skulle have briller, lånte vi nogle stel uden glas i, i de 14 dage vi ventede på brillerne. På den måde øvede hun sig i, at have dem på og vi øvede os i, at hun nu skulle bruge briller 👓
  Har i også bestilt solbriller med styrke? Det er vi ret så glade for, da Mille misser meget med øjnene i solen og så kigger ned. Men med solbrillerne med styrke er der ingen problem👌

 2. Hello dear Camilla,
  Jeg har skrevet om det et par gange på min blog, da min dreng på 2 år og 3 mdr har 5 og 5,5 på sine øjne og hans briller er 4 og 4,5 i styrke. Han skeler også når han bliver træt og har nu brugt briller MED GLÆDE i 4-5 mdr. Det tog os 1 år (!) at få brillerne på ham. Vi fik forskellig anbefaling fra optikere og øjenlæger mht tavnt eller aj når brillerne skal på i så ung en alder. Da Jordan var gammel nok til at forstå hvorfor han skulle bruge briller og han kunne se forskel når vi læste i en bog så kom de pludselig på og blev på! Det er virkelig ikke noget problem med brillebørn og de er SÅ cute! Vi er vilde med Jordans briller og han tager dem selv af…dog ikke på endnu…det er stadig lidt tricky da vi har elastik på denm. Eneste er at de skal pudses OFTE og i vuggeren er de ikke liiiige gode til at huske det…hmmm…;) Skriv endelig hvis du har spørgsmål. Deler gerne min erfaring og er sikker på Kalle ser SÅ cute ud m briller! Her kan du læse mit skriv om briller: http://berlinbaby.momster.dk/2018/02/23/hvordan-faar-vi-brillerne-paa/ KH Nina

 3. Hej Camilla 😊
  Min datter Agnes fik briller da hun var 2,5 år, hun har så +7 på det ene og +6 på det andet ! Det kom som verdens største chok for mig og jeg var rigtig ked af vi ikke havde opdaget det og tænkte at det ville blive rigtig svært.
  Den første uge var svær, hun var sur over hun skulle have dem på, men vi tog sådan 10 minutter af gangen. Hun kylede dem ned i stengulvet og jeg var mildest talt håbløs! Hun sagde dagligt hun havde hovedpine og hun virkede svimmel. Hvilket jo åbenbart er meget naturligt og helt okay. Men fra den ene dag til den anden ca 1-2 uger efter hun fik dem opdagede hun langsomt fordelene ved at have dem på og det har slet slet ikke været et problem siden! Nu beder hun selv om at få dem på hvis hun haft taget en pause. Vi valgte Lindbergh stellet og har IKKE fortrudt det ! Hun kan hoppe, danse, vende på hovedet og ikke mindst selv tage dem af og på og de holder bare !
  Glæder mig til at se Kalle – nu med briller 😃 Håber i får en god brille indkøring 😉
  PS husk at #børnmedbriller – det gav mig en følelse af ikke at være Palle alene i verden ❤️

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow