{ Kontrol på OUH // Vækst, vuggestue og vinterens vacciner }

BPD, BPD-lunger, præmatur, præmatur lunger, OUH, kontrol, kontrol OUH, neonatal, væksthormon,

Igår stod den på kontrol på OUH – den vanlige, fristes jeg til at kalde den. Den slags hvor både vores kontaktlæge fra neonatalafdelingen og vores lungelæge er til stede.

Hvis man ser bort fra, at en noget klatøjet Kalle græd uafbrudt, så gik det rigtig fint. Jeg fik besvaret mine efterhånden obligatoriske mange  spørgsmål, som jeg samler sammen på min mobiletelefon fra gang til gang, og lægerne fik lavet hver deres undersøgelser.

Vægten er nu 8650 gram, hvilket desværre betyder, at han har tabt sig 100 gram de sidste to måneder. Men til gengæld, så er han vokset rekord meget i længden, 3,5 cm, og er nu hele 75,5 cm. Hurra! On that note, så fik vi også snakket lidt mere om eventuel udredning i forhold til tidlig opstart med væksthormon. Egentlig har den adspurgte endokrinolog (læge med speciale i hormonsygdomme) vurderet, at der ikke skal gøres yderligere før Kalle fylder fire år, som er den alder hvor man tidligst starter behandling op normalvis. Dog vil vores kontaktlæger alligevel forhøre sig hos en anden af endokrinologerne, da Kalle har fået mange, virkelig mange, behandlinger med steroid, og det kan påvirke hans vækst negativt. Så i bund og grund, så blev vi ikke meget klogere på det med væksthormon. På den ene side håber jeg lidt, at de finder ud af, at væksthormonen vil kunne gavne ham, så han kan vokse sig nogle større og procentvis bedre lunger, men på den anden side, så kan jeg slet ikke bære, hvis han skal igennem en masse udreddende undersøgelser – og så skal han faktisk have daglige indsprøjtninger, hvis væksthormonbehabdlingen bliver en realitet.

Så fik vi også snakket lidt om den kommende vinters vacciner, og vores kontaktlæger har besluttet, at hele familien skal have influenzavaccinen og Kalle skal også vaccineres mod RS-virus. Akkurat ligesom sidste vinter. Hvis I er nysgerrige på, at læse noget om vaccinerne, hyppigheden og hvorfor vi takker ja til dem, så kan I læse dette skriv. I den forbindelse har vi også fået talt lidt om, hvornår vi bør kontakte egen læge, og hvornår det er børneafdelingen i Koldning vi ringer direkte til. Den slags er bare rigtig rart, at have styr pÅ, INDEN vi står i en situation, hvor Kalle er hårdt ramt af sygdom. Denne vinter står vi jo totalt på egne ben, uden fagpersonale der kan sparres med i det daglige.

Vi fik også vendt vuggestuestarten, som jo nærmer sig med hastige skridt nu. Jeg kunne godt fornemme, at de måske alligevel synes, at det er en smule for tidligt, at lade ham starte allerede 1/11 – hans lunger er trods alt stadig rigtig dårlige, selvom han klarer sig rigtig godt. De anbefaler en meget blid opstart, med få timer dagligt. En egentlig plan for opstarten vil vi kke lave, da Store S og jeg er enige om, at vi tager det helt i Kalle’s tempo. Det handler jo både om, hvor meget han kan magte kognitivt og fysisk. Og det kan jo kun tiden vise.

Efter kontrollen havde vi aftalt et møde med en lungefysioterapeut, der skulle introducere os til brug af en PEP-maske, der kan bruges ved sygdom i luftvejene. Den kan hjælpe til, at forebygge og løsne slim, samt holde de små luftveje åbne. Og selvom Kalle stadig var fuldstændig ulykkelig under den seance også, så var det også et ret så hyggeligt gensyn – det viste sig nemlig, at det var “vores” fysioterapeut, hende der trænede med Kalle under vores indlæggelse, der stod klar med åbne arme. Indtil videre har Kalle besluttet, at han hader PEP-masken, så der bliver spændende at se, hvor meget gavn han får af den.

Det blev også til en hurtig sludder og varme kram med fighteren Lilje og mor Rikke, som vi kender fra tiden på OUH. Og afslutningsvis vendte Kalle’s humør på en tallerken, da vi besøgte en af hans nyeste, og sejeste, venner – supermanden Johan, der lige var vågnet op fra endnu en omgang narkose. Ham er han fuldstændig pjattet med. Og det er jeg faktisk også. Johan’s mor, Signe, er en af de tre kvinder, som jeg drømmer om, at udgive en bog sammen med. Hvis I ikke allerede kender Johan og hans familie, så kan jeg virkelig anbefale Jer, at følge med på bloggen En Mors Liv, hvor Signe ærligt og smukt deler deres hjerteskærende historie, der rummer mere uretfærdighed end jeg kan bære.

Tak fordi I læser med 🖤 Husk at I altid er velkomne til, at kontakte mig, hvis I har spørgsmål, ønsker til emner jeg skal skrible om eller noget helt andet.

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow