{ Opskrift på sunde og lækre bananpandekager // En favorit til madpakken, snack eller morgenmaden }

bananpandekager, opskrift, opskrift bananpandekager, sunde pandekager, sunde bananpandekager, sukkerfri pandekager, snacks, sunde snacks til børn, nemme bananpandekager, pandekager med havregryn

Bananpandekager er en af de helt store favoritter herhjemme, og har været det helt siden Sille var omkring et halvt år. Der fik jeg nemlig denne virkelig lækre opskrift af en veninde – og jeg har ikke tal på, hvor ualmindeligt mange gange, jeg har fremstillet sådan en omgang bananpandekager siden.

Med en ingrediensliste der blot tæller fire fødevarer – der ofte alle er at finde i vores køkken – så er de virkelig nemme og hurtige at bikse sammen, når lysten til pandekager melder sig.

Ud over at være yderst velsmagende og nemme at lave, så er de også sunde og mættende.  Derfor bruger vi dem ofte til eftermiddagssnacks og til madpakken.

TIP: Da de er sunde og ikke indeholder sukker, så må de gerne medbringes i børnehaven – der har en nul-sukker-politik. Noget der til tider gør det lidt svært, at finde på lækre overraskelser til Sille. Hun havde også bananpandekager med til de andre børn, da hun fyldte tre år. Det var et kæmpe hit!

bananpandekager, opskrift, opskrift bananpandekager, sunde pandekager, sunde bananpandekager, sukkerfri pandekager, snacks, sunde snacks til børn, nemme bananpandekager, pandekager med havregryn

Vi laver ofte en dobbelt portion, så der også er nok til fryseren. De er nemlig yderst velegnede til, at fryse ned. Og så smager de faktisk lige så godt kolde, som når de er lune.

Opskrift på verdens bedste bananpandekager (ca. 15 stk)

• 2 bananer (jo mere modne, jo mere banansmag)

• 2 æg

• 2 dl mælk

• 4 dl havregryn

Alle ingredienserne blendes sammen til en jævn og tyktflydende masse.

Skal de være lidt sødere, så tilsæt gerne lidt vanillepulver – det klæder dem godt.

Sille elsker, når vi nogle gange tilsætter lidt frugtfarve eller en spsk. kakaopulver. Så kalder hun dem for “frække pandekager”.

Derefter steges de på en pande. De må gerne være på tykkelse med amerikanske pandekager, og størrelsen på dem kan varieres efter behag. Jeg laver dem oftest, så kan kan være 3 eller 4 stk på en almindelig pande af gangen.

Tip: Brug bagsiden af skeen til, at fordele dejen. Så kan man lave dem pæne og runde i faconen.

bananpandekager, opskrift, opskrift bananpandekager, sunde pandekager, sunde bananpandekager, sukkerfri pandekager, snacks, sunde snacks til børn, nemme bananpandekager, pandekager med havregryn

Vi serverer dem ofte med lidt frugt eller bær, og får vi dem til morgenmad i weekenden, så smager de altså også himmelsk, hvis man topper dem med nutella, mandler og bananskiver 😉

God fornøjelse og velbekomme!

Pssst – jeg har også tidligere delt opskriften på nogle virkelig lækre og nemme romkugler.

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow