{ Før vuggestuestart // Tværfagligt møde og besøg på Grøn stue }

Vuggestue, vuggestuestart, præmatur i vuggestue, præmatur og pasning, præmatur, præmatur og institution, lungesyg, lungesyg og vuggestue, Mælkebøtten,

Nu er nedtællingen og forberedelserne til vuggestuestart for alvor gået igang – og hold nu op, hvor er vi bare klar. Både Kalle, Store S og jeg. Og nu tror jeg faktisk også, at vuggestuen efterhånden føler sig klar.

I onsdags blev der afholdt et tværfagligt møde i vuggestuen. Mælkebøttens leder, Kalle’s nye kontaktpædagog, vores ergoterapeut, en pædagogisk konsulent, Store S og jeg fik talt lidt om Kalle, hans forløb, hans lungesygdom, udvikling, hvilke behov han har og lidt om vores gensidige forventninger og ønsker. Det var et rigtig godt og positivt møde, hvor jeg har fornemmelsen af, at vi alle gik tilfredse derfra.

Som tingene ser ud lige nu, så skal Kalle ikke have nogen form for ekstra støtte, en ressourcepædagog eller andre særlige tiltag. Han er inde i en rigtig fin udvikling – omend han er et år bagud i forhold til sin faktiske alder – og er ikke sensitiv eller på anden måde mærket af sin hårde start på livet.

Vores ergoterapeut vil fortsat komme og træne med ham og vejlede pædagoger og os forældre i forhold til, hvordan vi bedst muligt støtter ham i den motoriske udvikling. Og der er både mulighed for, at hun kommer i vuggestuen og i vores hjem efter behov.

Vi fik også talt lidt om børnehavestart, der jo egentlig er allerede om et år. Det er noget der har fyldt utroligt meget hos Store S og jeg, for tænk hvis kommunen kan finde på, at fastholde at alle børn starter i børnehave senest den måned, hvor de fylder tre år – uanset om de er klar eller ej. Det er nemlig desværre holdningen i Esbjerg kommune. Og Kalle skal bare ikke tvinges i børnehave, hvis han udviklingsmæssigt kun svarer til en dreng på knapt to år. Det kommer ikke til at ske, så længe vi er hans forældre! Lederen i Mælkebøtten er heldigvis helt på vores side, så inden længe sætter vi en fælles “kamp” igang for, at Kalle må blive i vuggestuen, så længe han har brug for det.

Vuggestue, vuggestuestart, præmatur i vuggestue, præmatur og pasning, præmatur, præmatur og institution, lungesyg, lungesyg og vuggestue, Mælkebøtten,

For at forberede os bedst muligt til vuggestuestarten har Kalle og jeg også været på besøg på Grøn stue nogle gange her i oktober. Det er blevet til tre gange af en times varighed indtil videre, og her efter efterårsferien fortsætter vi med et par ugentlige besøg. Det har mildest talt været en kæmpe succes. Kalle elsker vuggestuelivet med de mange børn, nye muligheder for leg og alle de spændende legesager. Fra første minut har han nysgerrigt undersøgt og bare suget alle de nye indtryk til sig. Han har på ingen måde virket skræmt eller overvældet, ej heller reageret negativt når vi er kommet hjem. Tværtimod har han været så glad og godt tilpas, så i fredags trak jeg mig lidt væk, og alligevel legede han trygt med de andre børn i næsten en halv time, uden at kunne se sin moar –  det bekræfter os i, at han virkelig ER klar.

I Mælkebøtten er vuggestuen fordelt på to stuer, hvor de er opdelt efter alder. Og Kalle starter på “den lille stue”, hvor de fleste børn er lige omkring et år. Han passer så fint ind sammen med dem, og det gav mig virkelig ro at se, at han fint kan følge med i deres leg. Der er flere af dem, der heller ikke kan gå endnu, og det er egentlig rigtig rart, at han ikke er voldsomt bagud fra start.

Det her blev måske ikke det mest interessante skriv, men flere af Jer har skrevet og spurgt i forhold til, hvordan vi forbereder os på vuggestuestarten. Hvis ikke I fik svar nok her, så spørg endelig løs i kommentarfeltet.

Og hvis I er nysgerrige på, at læse lidt mere om overvejelserne i forhold til vuggestuestart, så kan I blive lidt klogere her og her.

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

2 comments / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow