{ Dagen før dagen – De sidste forberedelser inden vuggestuestart // Mine bedste tip }

vuggestue, vuggestuestart, navnelapper, navn i tøj, navnesut, MAM sutter med navn, MAMsut med navn, gode råd til vuggestue, hvad skal vi medbringe i vuggestue, institutionsstart,

Så blev det dagen før dagen, og som I nok kan forestille Jer, så er vi temmelig spændte herhjemme. Senere idag skal vi til “forældrekaffe” i vuggestuen, og imorgen går det altså for alvor løs med vuggestuelivet for Kalle.

Jeg er selvfølgelig utroligt spændt, men også virkelig rolig og afklaret omkring, at det er NU. Nu jeg skal begynde, at slippe kontrollen en smule, og overlade vores guld i hænderne på “fremmede”. Min mavefornemmelser er god, Kalle er klar, Store S og jeg er klar – den eneste reelle bekymring vi har kredser om, hvor meget han mon bliver ramt af sygdom. Og hvad den sygdom så kommer til, at betyde for hans respiratoriske tilstand. Det kan kun tiden vise, og der er intet vi kan gøre til eller fra. Så vi forsøger, at lade være med, at bruge alt for megen energi på de bekymringer… noget vi heldigvis mestrer ret godt efterhånden.

vuggestue, vuggestuestart, navnelapper, navn i tøj, navnesut, MAM sutter med navn, MAMsut med navn, gode råd til vuggestue, hvad skal vi medbringe i vuggestue, institutionsstart,

vuggestue, vuggestuestart, navnelapper, navn i tøj, navnesut, MAM sutter med navn, MAMsut med navn, gode råd til vuggestue, hvad skal vi medbringe i vuggestue, institutionsstart,

De sidste par dage har jeg brugt på, at forberede vuggestuestarten så godt som muligt. Jeg har fået læst velkomstfolderen igennem, og forsøgt at spole tilbage i hukommelsen til Sille`s tid i vuggestuen. Hvad er det nu lige man skal medbringe selv? Skiftetøj, overtøj, hjemmesko, sengetøj til barnevognen, sutter, bleer, sovetøj… listen er lang, men nu har jeg vist styr på det hele.

I hvert fald har jeg nu sikret mig, at vi har dobbelt af alt det, som vi ikke gider slæbe med hjem hver dag, fået sat navn i alle hans ting (Hurra for Navnelapper! Og hermed mit tip #1 til alle forældre. Det er simpelthen så smart med de selvklæbende Navnelapper, der er hurtige og nemme, at klistre i tøj, sko, på madkassen osv. De holder rigtig fint i vask, og kan nemt fjernes fra tøjet igen, hvis det skal sælges videre. Og så er det altså en rigtig fin detalje, at man kan vælge et ikon på lapperne, så barnet også selv kan kende sine ting), og gået min pakkeliste efter utallige gange – føler mig ret sikker på, at der ikke er noget jeg har glemt.

vuggestue, vuggestuestart, navnelapper, navn i tøj, navnesut, MAM sutter med navn, MAMsut med navn, gode råd til vuggestue, hvad skal vi medbringe i vuggestue, institutionsstart,

Og så fik jeg lige bestilt lidt ekstra navnesutter, så der er nok til, at de kan have en håndfuld liggende fast i vuggestuen. Min erfaring siger mig nemlig, at sutter i vuggestuen forsvinder på samme mystiske vis, som strømper i vaskemaskinen. Og det leder mig til tip #2. Siden Sille var baby har vi købt sutter hos Navnesutten. Det var nemlig det eneste sted, hvor jeg kunne finde hendes elskede MAM-sutter med navn på – til en overkommelig pris, that is. Det er disse vi køber, de er nemlig fuldstændig magen til MAM-sutterne (tak for det tip, Jannie fra mødregruppen), selvom de hedder noget andet. Kvaliteten er rigtig god, det tør jeg godt sige efter snart fire års erfaring med dem. Og det er altså genialt med navn på sutterne, når de starter i institution. Så undgår man for megen bytte-sutter-og-bakterier, OG man gør pædagogerne en kæmpe tjeneste.

Nu krydser vi bare fingre for, at de sidste par dages feber og pjevseri fra Kalle’s side skyldes tandfrembrud og ikke sygdom. Han skulle jo gerne være helt klar imorgen tidlig. Sender I os lige en god-karma-tanke?

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow