{ Når læring og udvikling skal leges ind }

Udvikling, børns udvikling, Legeakademiet, test, anbefaling, børn med særlige behov, træning med barn, legende læring, udvikling og leg, Momstertest, motorisk træning, præmatur træning, forsinket udvikling, PUKY cykel, PUKYLINO, PUKY mini

// Sponsoreret indhold* //

Åhh, den der kære udvikling, det er virkelig en svær størrelse, synes jeg. Nogle dage klapper jeg i hænderne over, hvor meget Kalle lærer og udvikler sig konstant, mens jeg andre dage er ked af det og frustreret over, at udviklingen ikke sker helt i det tempo, som vi kunne ønske os.

Men selvom det går langsomt, så går det fremad – og aldrig tilbage. Selv ikke i de perioder, hvor Kalle er rigtig syg, og han i terorien burde miste færdigheder eller i hvert fald stagnere, så sker der næsten dagligt små bitte fremskridt.

Han gør mig så stolt… nok mest fordi, at der skal kæmpes for udviklingen. Det kræver daglig træning, der efterhånden udfordres ret meget af, at hans selvstændighed og stædighed har nået ekstreme højder. Kalle gider absolut kun det, og KUN DET, som Kalle har besluttet sig for. Og får han på fornemmelsen, at der er noget, man gerne vil have ham til, så bliver han straks “Rasmus-modsat”, og strejker fuldstændig. Det er så fantastisk og livsbekræftende, at han har udviklet så stærk en personlighed, men det vanskeliggør også målrettet træning ret meget.

Udvikling, børns udvikling, Legeakademiet, test, anbefaling, børn med særlige behov, træning med barn, legende læring, udvikling og leg, Momstertest, motorisk træning, præmatur træning, forsinket udvikling, PUKY cykel, PUKYLINO, PUKY mini

Træningen skal være sjov, udfordre lige tilpas meget, give mening for Kalle og camoufleres som alt andet end træning. Derfor prøver vi, endnu mere end tidligere, at “lege” træningen ind. Og det virker, virkelig godt! Og så forsøger vi, at koncentrere os om to-tre udviklingsmål af gangen. Lige nu er vores hovedfokus fx på det sproglige og gangtræning.

Nogle gange synes jeg, at det kan være lidt svært, at blive ved med, at være nytænkende i forhold til nye måder, at udfordre ham på. Derfor var jeg mere end almindeligt begejstret, da der tikkede en mail ind, der handlede om en test af Legeakademiet. Først tænkte jeg egentlig, at jeg ikke havde lyst til, at teste “endnu en børnewebshop”. Men da jeg så læste om deres værdier, mål og fokus på webshoppen, så var jeg ikke et sekund i tvivl om, at Legeakadamiet og vores familie måtte være et perfekt match.

De har nemlig netop valgt, at skabe et legesygt univers, der har fokus på udviklende og lærerig leg. Og da jeg gik på opdagelse på webshoppen, fandt jeg så megen inspiration og nye ideer, at jeg slet ikke kan få armene ned igen. Og det bedste er, at det er nemt og overskueligt (noget min trætte mor-hjerne sætter stor pris på), at finde det helt rigtige legetøj. Shoppen er nemlig både delt op efter alder og i forskellige kategorier, som fx finmotorik, sprog, form og farver.

Den perfekte webshop til forældre med øje for læring, og især til os med børn, der har særlige behov.

Udvikling, børns udvikling, Legeakademiet, test, anbefaling, børn med særlige behov, træning med barn, legende læring, udvikling og leg, Momstertest, motorisk træning, præmatur træning, forsinket udvikling, Babblarna, Babba, sprog, sprogudvikling, sprogtræning, Babba bog, Babblarna bøger

Jeg har lavet en anmeldelse af Legeakademiet for Momster Test, og den kan I finde lige her. Læs den endelig, hvis I vil vide mere om, hvornår jeg er SÅ begejstret. Og jeg vil gerne afsløre, at jeg har uddelt de højeste point til dato.

Produkterne jeg endte med, at klikke hjem fra webshoppen er den lille fine PUKY cykel og en bog fra Babblarna-serien.

Jer, der følger med på Instagram, har nok allerede set, at Kalle er ualmindeligt glad for sin nye cykel? Og ikke nok med, at han er glad for den, så er han på meget kort tid, blevet virkelig god til, at cykle rundt på den. Han behersker nu at både balancere og manøvrere sikkert rundt i hele huset på den. Han klarer også både på- og afstigning med sikker stil, og han har endda dristet sig til, at rejse sig op på sædet af den. Sidstnævnte var lige modigt nok, hvis I spørger moderen. Cyklen giver ham lige nøjagtigt det, som jeg havde håbet på: masser af balancetræning, udvidet sans for retning og rum, samt en god portion selvsikkerhed i forhold til hans grovmotorik. Hvilket forhåbentlig støtter ham i, at turde kaste sig ud i, at tage sine første selvstændige skridt snart.

Lige nu går han sikkert rundt med gåvogn (og alt andet der kan skubbes rundt), forsøger selv at rejse sig uden støtte, samt kan gå sikkert, hvis vi holder ham i den ene hånd. Det sidste har været lidt af en overvindelse for ham, da han virkelig er usikker på sine egne evner. På alle andre områder er han en vovehals og frygtløs, men lige det der med at gå – det er tilsyneladende enormt skræmmende.

Udvikling, børns udvikling, Legeakademiet, test, anbefaling, børn med særlige behov, træning med barn, legende læring, udvikling og leg, Momstertest, motorisk træning, præmatur træning, forsinket udvikling, Babblarna, Babba, sprog, sprogudvikling, sprogtræning, Babba bog, Babblarna bøger

Babba-bogen er vi også ret glade for. Den er helt perfekt for det niveau, som Kalle’s sprog er på lige nu. Han siger stadig kun meget få ord, og bruger dem kun, hvis det virkelig er nødvendigt. Til gengæld “synger” han rigtig meget, og efterhånden kan man høre, hvilken sang det er. Det er mega sjovt og lyder så sødt!

Tænker vi skal have fat i flere bøger fra Babblarna serien, og så for alvor komme igang med nogle flere babytegn. Han forstår nemlig efterhånden alt vi siger til ham, så det bliver en befrielse for ham (og os!), når han lidt tydeligere kan kommunikere den anden vej. Lige nu giver det anledning til utallige frustrationer, når vi ikke altid forstår, hvad Kalle forsøger at fortælle os.

Hvis I sidder derude, og har nogle gode ideer eller input i forhold til legende læring (især i forhold til gang- og sprogtræning), så del endelig i kommentarfeltet. På forhånd mange tak ♥

// Camilla

* Cykel og bog er modtaget i forbindelse med test, og er venligst sponsoreret af Legeakademiet – meningerne er mine egne

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow