{ Den første måned som vuggestuebarn // Om opstart, sygdom og separationsangst }

Vuggestue, vuggestuestart, præmatur vuggestue, start i vuggestue, lungesyg vuggestue

Så er det blevet 1. december, og det er en måned siden, at Kalle startede i vuggestuen. Det har både været en rigtig god og en rigtig rædselsfuld måned, der har budt på lidt af hvert. Så nu synes jeg, at det er på tide, med en lille status over opstarten.

Ud af de 22 hverdage november har budt på, så har Kalle været i vuggestuen de 11 af dem. Og været syg de andre 11 + været syg i 3 ud af 4 weekender. Det er der egentlig ikke så meget overraskende i, da vi havde forberedt os på, at han nok ville “være syg halvdelen af tiden hele vinteren”. Dog havde vi ikke regnet med, at det ville inkludere en sammenklappet lunge og en indlæggelse.

Nå, men hvordan gik indkøringerne så egentlig? Og ja, det blev til indkøring i flertal, da vi startede en smule forfra efter flere ugers sygdom. Det er heldigvis gået rigtig godt, synes jeg.

De første par dage, da jeg forsøgte mig med, at forlade stuen lidt, gik Kalle fuldstændig i panik. Han græd og skreg så hysterisk, at han næsten ikke kunne trække vejret. Og han fortsatte, lige indtil jeg kom retur  til stuen. En kæmpe separationsangst, som jeg slet ikke var forberedt på. Sådan har han aldrig reageret før, men det er selvfølgelig også kun hos hans elskede bedsteforældre og mormor, han har prøvet at blive “forladt” indtil nu. Ellers har han og jeg jo nærmest hængt uadskilleligt sammen i de sidste to år.

Vuggestue, vuggestuestart, præmatur vuggestue, start i vuggestue, lungesyg vuggestue

Den tredje dag græd han fem minutter, men accepterede så ligesom, at jeg ikke var tilstede, og legede med de andre børn. Den dag klarede han to timer uden sin moar. De efterfølgende dage var han der fra kl 9-11.30 og klarede det så fint. Dog var det rigtig svært for ham, at sige farvel til mig, hvilket var, og stadig er, rigtig hårdt. For sådan er det nemlig stadig, at afskeden er tårevædet og hård, men efter få minutter er han ok igen, og her de sidste dage har han smilet, grinet og leget glad resten af dagen.

Da han skulle starte igen i mandags, begyndte han at græde allerede i garderoben. Det var et svært farvel, men formiddagen blev alligevel god. De sidste to dage har han sovet lur i vuggestuen, hvilket føles som en kæmpe stor sejr.

Vuggestue, vuggestuestart, præmatur vuggestue, start i vuggestue, lungesyg vuggestue

Hvis han fortsætter den seje stil, så satser vi på, at han fremadrettet er i vuggestuen fra kl. 9 til han har sovet sin middagslur. Og så med en planlagt fridag midt på ugen, hvis vi vurderer, at han har brug for en pause fra det krævende instititutionsliv.

Og nu krydser vi altså fingre for, at vi kan undgå alt for megen sygdom, så han rigtig får mulighed for, at vænne sig til vuggestuen, og forhåbentlig blive lige så glad og tryg der, som Sille altid har været.

Beklager i øvrigt den dårlige billedkvalitet – men det er altså dem, som vi får tilsendt fra vuggeren. Og de er så hyggelige, og hører ligesom til i det skriv her.

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow