{ Julerier // På pigetur til den magiske Jul I Tivoli }

Tivoli, jul i Tivoli, tivoli med en treårig, julerier, juletur til København, julehygge med børn, julehygge med treårig, Juleaktiviteter med børn

I mandags var Sille, Bedstemor og jeg på pigetur. Destinationen var København eller mere præcist Jul i Tivoli. En tur som jeg har set lige så meget frem til, som Sille har. Det skyldes til dels min barnlige julesjæl, der knuselsker ALT ved julen, men det jeg så allermest frem til var, at tilbringe noget kvalitetstid med Spiloppen. Den slags, hvor hun kunne være i centrum en hel dag, og for en gangs skyld ikke skulle dele opmærksomheden med sin lillebror. De stunder har der nemlig været alt for få af, og det har vi begge to manglet.    

Vi havde valgt, at tage toget fra det Vestjyske til hovedstaden, da det både er den mest behagelige OG billigste måde, at rejse på. I hvert fald når man er ude i så god tid, at man kan få fingrene i Orange billetter. Vi kørte hjemmefra klokken 7.00 og var først hjemme igen klokken 22.45, hvilket jeg havde frygtet ville blive for lang en dag for en treårig. Men hun klarede det simpelthen SÅ flot, og faldt i søvn på vej hjem i toget… lige nøjagtig som jeg havde planlagt det.

Tivoli, jul i Tivoli, tivoli med en treårig, julerier, juletur til København, julehygge med børn, julehygge med treårig, Juleaktiviteter med børn

Da vi ankom til København startede vi med, at shoppe lidt på Strøget – det hører sig ligesom til, når man er på pigetur, ikk’? Heldigvis hygger Sille sig lige så meget med at gå i butikker, som hendes bedstemor og mor gør det. Og højdepunktet var helt sikkert hendes første, og helt afgjort ikke sidste, besøg i Disneybutikken. Et sandt slaraffenland for en prinsesse-og-Disney-elskende lille pige. Hun brugte også alle sine lommepenge derinde. En Ariel Barbie til sig selv og en julegave til hendes veninde fra børnehørmeren.

Tivoli, jul i Tivoli, tivoli med en treårig, julerier, juletur til København, julehygge med børn, julehygge med treårig, Juleaktiviteter med børn

Efter en Strøgtur og en let frokost gik turen mod Tivoli, som overraskede mig virkelig positivt. Der var så smukt, hyggeligt og gennemført julet, at jeg kunne have tilbragt hele dagen derinde, uden at blive træt af, at se mig omkring. Og bedstemor og Sillemusen havde det helt på samme måde. Vi havde kun afsat et par timer til det, og det var slet ikke nok. Den erfaring tager vi med os til næste gang.

“Åhhh, hvor er det altså magisk”, udbrød Sille spontant flere gange. Og magisk er det helt rigtige ord til, at beskrive stemningen i Tivoli. Det var den helt perfekte blanding af lys, dekoration, kunstigt sne, små julede boder, glade mennesker og duften af gløgg og æbleskiver.

Tivoli, jul i Tivoli, tivoli med en treårig, julerier, juletur til København, julehygge med børn, julehygge med treårig, Juleaktiviteter med børn

M

Vi prøvede et par af forlystelserne, spise churros og drak varm chokolade, og ellers slentrede vi bare rundt, og sagde “ihhh og åhhhh” hvert andet minut. Og så købte vi også lidt nyt pynt til juletræet.

Og Sille og jeg har vedtaget, at Jul I Tivoli nu skal være en fast del af vores juletradition fremover. Vi glæder os allerede til næste år!

Tivoli, jul i Tivoli, tivoli med en treårig, julerier, juletur til København, julehygge med børn, julehygge med treårig, Juleaktiviteter med børn

Dagen sluttede vi af med, at mødes med onkel P og N på en hyggelig, lille Italiensk restaurant nær Rådhuspladsen. Der var et glædelig gensyn, omend alt for kort – men så er det godt, at turen går til København om halvanden uge igen, denne gang hele familien. Jeg håber sådan, at Kalle er lige så god til, at rejse med tog, som sin storesøster.

Jeg vil slutte af med et par gode tips til Jer, der også har fået lyst til, at tage på magisk juletur.

• Køb Orange billetter, hvis I skal med tog. Der er mange penge st spare. De kan købes to måneder før afrejse.

• Hold øje med tilbud på nettet. Vi sparede 25 % på entréen til Tivoli,

• Medbring klapvogn til børn med små, trætte ben. Den kan med fordel bruges til oppakning og shoppingposer også.

• Husk underholdning til toget. (Vi spillede ludo og læste Pixibøger, og tiden fløj afsted).

• Hvis I har mulighed for det, så tag afsted på en hverdag. I weekenderne er Tivoli “sort af mennesker”.

Det var et lille juleskriv herfra. Håber at I synes, at det var hyggeligt at læse med? Har I mon også selv traditioner omkring Jul I Tivoli? Eller andre faste ture I tager på i julen? ♥

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow