{ Podcastanbefalinger #1 }

podcasts, podcastanbefalinger, anbefaling af podcast, true crime podcast, Mørkeland, Mørkeland podcast, Kvinden med den tunge kuffert, 21 roser, 21 roser podcast, Man kan aldrig vide podcast, Myrdet podcast, krimi podcast

Som I måske allerede ved, så har jeg under min tid som hjemmegående med Kalle, virkelig fundet glæden ved lydbøger og podcasts – der jo kan nydes, mens man ordner alle de kedelige og praktiske gøremål.

Det er blevet til en del timers lytten efterhånden, så nu er det vist på tide, at dele nogle af mine favoritter med Jer.

Denne første omgang af podcastanbefalinger har et helt særligt tema, som jeg ikke kan være ene om at elske? Nemlig TRUE CRIME. Der er bare noget helt særligt både uhyggeligt tiltrækkende og skræmmende over, at høre om kriminelle handlinger, der ligger så langt fra ens egne værdier og moral. Please sig lige, at I også bliver nysgerrige på, hvad der mon foregår i hovedet på en morder eller hvad der driver et menneske til, at lyve og bedrage sig gennem livet?

Nå, men hvis ikke I er til den slags, så må I hellere hoppe de her, ellers ret fantastiske, anbefalinger over.

 

Mørkeland

Min absolut største podcastafhængighed pt!

Mørkeland bliver lavet af Camilla og Kristine, der i hvert afsnit dykker ned i to forskellige mord. Det er primært mord begået i Danmark gennem de seneste hundrede år, men af og til sniger der sig også nogle sager med fra det store udland. 

I al sin enkelthed er det egentlig bare to kvinder, med en fælles interesse for mord, der deler grusomme, sande fortællinger. De har ingen relevant faglig baggrund eller en masse viden, og de i første afsnit irriterede jeg mig lidt over, at det virkede lidt “amatøragtigt”. Dog var jeg alligevel så vild med Camilla og Kristine, at jeg ikke kunne stoppe med, at lytte igen. Og med tiden har de virkelig udviklet sig positivt.

Jeg har hørt hvert eneste af de nu 43 afsnit, og jeg glæder mig til hver eneste mandag, hvor der udkommet et nyt afsnit.

Lyt til Mørkeland, og start endelig med afsnit et. Hvis I er til true crime, så vil I helt sikkert også blive afhængige!

 

Kvinden med den tunge kuffert

En podcastserie på syv afsnit lavet af Third Ear for Politikken. 

Kvinden med den tunge kuffert er en virkelig spændende og fængslende fortælling, om en kvinde der snyder og svindler sig igennem Danmark. En kvinde, der udgiver sig for, at være mange forskellige karakterer, men aldrig sig selv. 

Historien om den mystiske kvinde er virkelig interessant, men det jeg især elsker ved denne serie er, at den er virkelig gennemarbejdet og professionel. Krister Moltzen tager os med, mens han rejser lige i hælene på hende, som han kalder Kvinden med den tunge kuffert. Han fortæller på en dragende måde, der fungerer perfekt sammen med de mange optagelser, den velvalgte underlægningsmusik og effekter. Jeg holdt vejret i spænding så mange gange!

Jeg skammer mig næsten over, at dele det med Jer, men jeg var så fascineret over den her fortælling, at jeg hørte alle syv afsnit på tre dage (det er hurtigt, når man er mor!) – og jeg har faktisk planer om, at genhøre den engang i løbet af 2019.   

 

21 roser

Endnu en gennemarbejdet podcastserie lavet af Third Ear for Politikken, der består af fem virkelig spændende afsnit.

De tager os med tilbage til 1997, hvor danmarkshistoriens største narkosag blev optrevlet. Her får man gangsterstemning, mystisk og indblik i et udfordrende stykke politiarbejde. Jeg er vild med, at man får virkelig mange detaljer, som også kræver, at man som lytter holder tungen lige i munden undervejs. 

Der er i øvrigt også lavet en lille animeret serie på tre afsnit, som man kan se lige her.

 

Man kan aldrig vide

En podcastserie på 20 afsnit, lavet af Radio 24syv.

Mads Andersen er en fyr, der trækker et langt spor af snyd, løgne og bedrag efter sig. Men hvem er han egentlig? Det forsøger Dokumentarist Morten Narvedsen at finde ud af. 

I Man kan aldrig vide, møder man mange af de mennesker, som Mads Andersen har snydt – og det er ikke så lidt endda. Der tegner sig et billede af en utrolig kompleks og skruppelløs person, der kun har sig selv for øje. 

Selvom serien har mange afsnit, så var den spændende fra start til slut. Jeg blev rystet undervejs, underligt draget og var ivrig efter, at finde ud af mere om denne kolde, opfindsomme mandsperson uden samvittighed. Jeg begriber stadig ikke, at der findes mennesker, der finde på, at bedrage på den måde! 

 

Myrdet – af Richelsen & Grau

Den sidste anbefaling i denne omgang skal lyde til en podcast, der for mig er ret ny. 

Jeg har kun hørt knapt halvdelen af de nu 20 afsnit, men jeg er fan!

Komiker Ander Grau mødes med tv-vært og tidligere efterforker hos politiet Sebastian Richelsen, og de deler samme fascination af seriemordere. Hvilket er omdrejningspunktet i Myrdet. Ligesom hos Mørkeland-pigerne, så fortæller de også om to forskellige sager hver gang.  

Og hvis I, lige som jeg, drages af vanvittige og dys sociale typer, som man bare gerne vil regne ud – så SKAL I altså lytte med her. Der er så mange sager, der er lige dele gruopvækkende og interessante på en morbid måde. Og især i Amerika findes der altså virkelig mange syge typer #justsaying

 

Det var så mine fem bud på gode true crime podcasts. Kender I mon nogle af dem i forvejen? Jeg ville elske, at høre Jeres mening om dem – del meget gerne i kommentarfeltet. Og hvis I har andre gode anbefalinger af TRUE CRIME podcasts, så del også gerne dem. 

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

2 comments / Add your comment below

  1. Jeg vil virkelig anbefale dig første sæson af Serial. Det er – efter min mening – den bedste true crime-serie, der er lavet. Jeg har hørt den måske fem gange igennem, hele sæsonen. Og jeg tænker stadig på, hvad der mon er sandheden!

    1. Den serie er du langt fra den første, der har anbefalet mig. Så nu må jeg hellere komme igang! Tak for anbefalingen!

      Kender du mon allerede de podcasts, som er på min liste? I så fald, hvad synes du om dem? Det er altid lidt spændende, at høre andres oplevelse af noget, som man selv er ret begejstret over.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow