{ Den der bog // Om idéoplæg, forfatterinderne og en foreløbig plan }

Forfatter, den der bog, at skrive en bog, forfatterspire, ny forfatter, Camilla Maria Breum, skriv en bog, enmorsliv, handimor, govigga, bog om præmatur, bog om CP, bog om børn med handicap, ideoplæg, forfatterinder, forfatterdebut, Forlag, bog om kronisk sygt barn, camamamilla

Den der bog, den har jeg nævnt et par gange før. Og vil nok gøre det mange gange endnu. For I er nemlig en del efterhånden, der har ytret ønske om, at følge lidt med i den spændende, hårde og nervepirrende proces. Og jeg deler meget gerne med Jer, det ved I jo. Måske vi endda får brug for Jeres hjælp, input eller meninger hen ad vejen?

Forfatterinderne

Jeg vil starte med, at præsentere Jer for mine medforfatterinder. For selvom mange af Jer har fået den opfattelse, at det er mig alene, eller Store S og jeg der skriver på den her bog, så er det ikke tilfældet. Jeg skriver nemlig sammen med tre fantastiske kvinder, som jeg tidligere har skrevet en grundig præsentation af. Der kan I også læse meget mere om de udfordringer deres børn har. Det er efterhånden ved, at være længe siden, og måske I ikke gider læse det hele? Så får I lige en kort introduktion af tre af Danmarks sejeste mødre:

Tilde Maul Bilberg: 30 år, Bosat i Aulum med manden Lars, Lærke på 6 år, Nynne på 4 år og Vigga på 2 år. Uddannet skolelærer, men er hjemmegående på tabt arbejdsfortjeneste indtil maj måned 2019, hvor hun starter på arbejde med delvis tabt arbejdsfortjeneste. Vigga er multihancicappet, har cerebral parese og epilepsi. Vigga har boet på en institution, men flyttede hjem til sin familie i efteråret 2018.

Signe Daugaard Steensen: 33 år. Bosat i Egtved med manden Morten, Marie på 7 år og Johan på 3 år. Uddannet fysioterapeut, men har været hjemmegående på tabt arbejdsfortjeneste siden barslen med Johan sluttede i maj 2016. Johan har en uhelbredelig kartumor, cerebral parese og epilepsi.

Susanne Byrialsen Liltorp: 37 år, Bosat i Fjellerad med manden Jesper, Andreas på 9 år, Mille på 6 år og Mads på 3 år. Uddannet pædagog, men har været hjemmegående på tabt arbejdsfortjeneste de sidste 2,5 år. Mille har Rett-syndrom og epilepsi.

Som I kan læse, så er det vi har tilfælles, og som også er det der bliver bogens omdrejningspunkt, at vi alle har børn med et handicap eller en alvorlig, kronisk sygdom. Og så har vi alle fire en forkærlighed for det skrevne ord, ærlig formidling og har gjort det til vores mission, at gøre op med tabuer og polerede overflader. Ud over det, så er vi fire meget forskellige kvinder, der er spredt ud over Jylland. Men hold nu kæft altså, hvor har vi vist os, at være et stærkt team!

Hvad handler den der bog så egentlig om?

Bogen bliver ikke en a-z fortælling om hver vores forløb, men mere en bog der rummer alle de svære følelser og problemstillinger, der følger med. Der kommer en intro med vores børns “sygehistorie”, derefter følger kapitler der fx handler om parforhold, søskende, pårørende og samarbejdet med de mange fagpersoner. Råt for usødet, lige ud af posen, uden filter.

Vi drømmer om, at den skal købes og læses af familier i sorg, kriser eller situationer som ligner vores, af pårørende, af alle dem der gerne vil have indblik i et anderledes liv og så af en bred gruppe af fagfolk. Den skal ligge i mange hjem, på alle biblioteker og et utal af uddannelsesinstitutioner. Vi sigter højt, og tør godt drømme store drømme… for vi kan mærke, at vores bog er vigtig!

Men hvor langt er vi så i processen? Hvornår udkommer den der bog?

Vi er rigtig godt i gang med skribleriet. Der er en plan for indholdet, men vi ved endnu ikke, hvornår den bliver klar til udgivelse. Lige nu sigter vi imod, at det bliver i 2020.

For den bliver klar, vores hjertebarn SKAL blive en realitet. Vi har vaklet lidt, men nu er vi mere sikre end nogensinde. Vores bog er vigtig, relevant og den skal udgives, koste hvad det vil! Og uden at afsløre for meget, så føles det lige nu mere realistisk og inden for rækkevidde.

For et par uger siden havde jeg et møde med forfatter og journalist Katrine Wochner (der har skrevet “Når du er mor til et for tidligt født barn”), hvilket virkelig boostede vores tro på projektet. For Katrine var vild med vores foreløbige ide og visioner for bogen – endda i sådan en grad, at hun spurgte om hun måtte præsentere ideen for et rigtig interessant forlag. Øhhhh, et kæmpe stort JA TAK!

Så i sidste uge har vi stiftet bekendtskab med ordet “idéoplæg”, og endda fået lavet bogens aller første af slagsen. Og i torsdags blev det så vist frem til to virkelig seje forlagskvinder, der faktisk også var ret begejstrede over vores idé og foreløbige skriblerier. Det er mega stort og vigtigt, og vi kan slet ikke få armene ned.

Jeg vil lige understrege, at vi på ingen måde har indgået nogen aftale med et forlag endnu, men vi føler virkelig, at vi er på helt rette vej. Og lige nu er vi ret sikre på, at det er en udgivelse gennem et forlag, der er den mest rigtige løsning for os. Vi har ellers overvejet, at lave en såkaldt “selvudgivelse” – men for nu er det kun en backup plan, hvis vi altså ikke kan få et forlag med på idéen.

Processen ER lang, kringlet og udfordrende, og bliver bestemt ikke nemmere af, at vi er fire fortatterinder… der iøvrigt alle har børn, der kræver noget mere end de gennemsnitlige børn. Men det er mest af alt spændende, vigtigt og vi brænder for at få vores budskab ud.

For et par uger siden delte jeg et meget personligt og sårbart skriv, hvor der også findes et lille uddrag af noget af det, som jeg har skriblet til bogen. I kan læse det lige her.

Vi håber inderligt, at I har lyst til, at følge os på vores forfattereventyr?

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

1 comment / Add your comment below

  1. Er helt enig i at det er en meget vigtig bog og I har en læser til den lige her! Mor til et ikke-handicappet barn, men et barn født i uge 24 og hvor vi heller ikke er helt sikre på hvad fremtiden bringer af uforusgieligheder.

    Har dog lige et ønske; vil du skrive “skriverier” i stedet for skriblerier. Jeg synes det er et ord der negligere det fantastiske både på denne blog og i Jeres fremtidige bog.

    Held og lykke med det hele <3

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow