{ Påsketraditioner, krea for dummies og nærvær }

Panduro, Panduro hobby, DIY, Påskepynt, DIY påskepynt, DIY med børn, DIY-kits, test, anmeldelse, påsketraditioner, kreativ med børn, krea med børn, Panduro påske, påskeæg, påskeæg børn, DIY påskeæg, påskeæg, papæg, mal påskeæg,

// Annonce for Panduro hobby

Lad mig starte med at gå til bekendelse: Jeg ejer ikke et eneste kreativt gen. Altså som i SLET IKKE. Min håndskrift er sjusket, jeg kan knapt tegne en tændstikmand, klippe-klistre og DIY projekter er helt uoverskuelige for mig. Når man så på samme tid er sådan en mor, der drømmer om hyggelige og nærværende stunder med kreative sysler, i forbindelse med højtiderne især, så bliver man altså sat på lidt af en opgave. Jeg er typen, der elsker traditioner. Og jeg bliver varm om hjertet og jubler indeni, når vi sammen skaber vores egne.

Som barn elskede jeg nemlig selv, når min mor fandt alle vores krea-materialer frem, og vi sammen fabrikerede pynt til jul eller påske, små gaver, gækkebreve eller postkort til familiemedlemmer. Og det bedste var, hvis hun også gav sig tid til, at sidde sammen med os. Den der følelse af nærvær, fælles fordybelse og det at skabe noget sammen, den vil jeg så gerne give videre til Sille og Kalle.

Panduro, Panduro hobby, DIY, Påskepynt, DIY påskepynt, DIY med børn, DIY-kits, test, anmeldelse, påsketraditioner, kreativ med børn, krea med børn, Panduro påske, påskeæg, påskeæg børn, DIY påskeæg, påskeæg, papæg, mal påskeæg,

Så for et par uger siden besøgte Sille og jeg den nærmeste Panduro Hobby, hvor der blev købt påskedims og krea-sager til den helt store guldmedalje. Til min store begejstring fandt vi nogle virkelig fine DIY-kits, der indeholder alle materialer, samt (og den her del er den vigtigste for sådan en som jeg) en udførlig trin-for-trin vejledning. Og med kyndig rådgivning fra en af butikkens smilende medarbejdere, så købte vi også både pap- og vatæg, maling, pensler, glimmer, fjer og en limpistol.

Panduro, Panduro hobby, DIY, Påskepynt, DIY påskepynt, DIY med børn, DIY-kits, test, anmeldelse, påsketraditioner, kreativ med børn, krea med børn, Panduro påske, påskeæg, påskeæg børn, DIY påskeæg, påskeæg, papæg, mal påskeæg,

Mens Kalle har sovet eftermiddagslur, så har Sille og jeg lavet påskerier i stor stil. Hun giver nemlig ofte udtryk for, at det “altid er Kalle, der har mor for sig selv”, så det her var en god anledning til lidt mor-Sille-tid. Og hvor har det altså bare været hyggeligt! Jeg tror faktisk, at hende og jeg har nydt det lige meget. Og selvom kreative sysler plejer at være forbundet med negative følelser og tvang for mit vedkommende, så har jeg faktisk fået lyst til, at plyndre Panduro for endnu flere hobbyartikler. For det har været så givende, sjovt, lærerigt og hjertevarmende, at opleve glæden ved at skabe, kreativiteten og det tætte nærvær. Og så motiverer det selvfølgelig også, at resultatet faktisk blev ret så hæderligt – hahaha!

Vores favorit produkter og små tips
Panduro, Panduro hobby, DIY, Påskepynt, DIY påskepynt, DIY med børn, DIY-kits, test, anmeldelse, påsketraditioner, kreativ med børn, krea med børn, Panduro påske, påskeæg, påskeæg børn, DIY påskeæg, påskeæg, papæg, mal påskeæg,
Panduro, Panduro hobby, DIY, Påskepynt, DIY påskepynt, DIY med børn, DIY-kits, test, anmeldelse, påsketraditioner, kreativ med børn, krea med børn, Panduro påske, påskeæg, påskeæg børn, DIY påskeæg, påskeæg, papæg, mal påskeæg,

Jeg er simpelthen så vild med den lille påskehare familie (DIY-kit), som nu står og pynter i køkkenet. Vores kreationer ligner (næsten) dem på pakken, og de var ikke engang svære at lave. Ud over den fysisk kreative del, så fik Silles fantasi også frit løb i processen. Alle harerne fik navne, personligheder og stemmer undervejs.

Panduro, Panduro hobby, DIY, Påskepynt, DIY påskepynt, DIY med børn, DIY-kits, test, anmeldelse, påsketraditioner, kreativ med børn, krea med børn, Panduro påske, påskeæg, påskeæg børn, DIY påskeæg, påskeæg, papæg, mal påskeæg,

Silles favorit er de store papæg, som hun så fint har malet og dekoreret. Dem har vi fyldt med påske-lækkerier, og så skal de foræres til Bedsterne og mormor. En simpel og sød påskegave ide, som børn i alle aldre kan være med til.

Panduro, Panduro hobby, DIY, Påskepynt, DIY påskepynt, DIY med børn, DIY-kits, test, anmeldelse, påsketraditioner, kreativ med børn, krea med børn, Panduro påske, påskeæg, påskeæg børn, DIY påskeæg, påskeæg, papæg, mal påskeæg,
Panduro, Panduro hobby, DIY, Påskepynt, DIY påskepynt, DIY med børn, DIY-kits, test, anmeldelse, påsketraditioner, kreativ med børn, krea med børn, Panduro påske, påskeæg, påskeæg børn, DIY påskeæg, påskeæg, papæg, mal påskeæg,

De små vatæg kom vi på pinde, mens de blev malet og tørrede. På den måde var de meget nemmere at håndtere – både for Sille og jeg. Nu har vi bundet snore i, så de kan hænge på fine grene fra haven. Dem er både Sille og jeg ret stolte over. “De er blevet så smukke, at jeg får lyst til at spise dem”, sagde hun, mens øjnene strålede stolt.

Her i weekenden har vi aftalt, at vi vil lave nogle påske perleplader efter mønstre fra Anja Takacs. Sille er fuldstændig forelsket i hendes perleunivers, og det er jeg faktisk også. Hvis I har børn, der elsker at lave perleplader, så tjek både hendes blog, Instragram, bøger og app ud. Der er så mange fine mønstre i mange forskellige sværhedsgrader.

Nu har vi startet vores egen lille tradition, der omhandler fabrikation af påskepynt og -gaver. Næste år kan Kalle forhåbentlig også være med.

Nu skal Store S og jeg lige blive enige om, hvordan traditionen omkring påskeharen egentlig skal være. For i min barndom, der kom påskeharen med chokoladeæg og gemte dem rundt omkring i haven eller huset (alt efter vejret). Hos Store S skulle de lave en rede udenfor, som påskeharen så leverede æggene i. Hvad gør I hos Jer?

Vi har testet påskerierne fra Panduro for Momster Test. I kan læse vores anmeldelse lige her.

Har I mon nogle andre gode bud på nemme, kreative projekter, som selv en krea dummy som jeg kan finde ud af? Hit me!

// Camilla – spirende krea-mor 😉

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow