{ Inspiration: Den perfekte konfirmationsgave til min datter }

konfirmation, konfirmationsgave, konfirmationsgave pige, unik konfirmationsgave, konfirmationsgave til datter, bøger i konfirmationsgave, bog i gave, giv en bog i gave, personlig konfirmationsgave, konfirmation, gave til konfirmanden, bogorm, læsehest, bedste konfirmationsgave, Den der lever stille, Papmache reglen

Den perfekte konfirmationsgave. Intet mindre. Personlig, betydningsfuld, horisont-udvidende, original og unik. Ja, hvis jeg selv skal sige det, så er den her ide altså virkelig god. Så god, at jeg deler den med Jer, velvidende at der er en lille bitte risiko for, at Sille måske en dag læser med her.

Selvom min Sille kun er fire år, så er jeg faktisk gået igang med at planlægge og købe hendes konfirmationsgave. Selvom det lyder en smule skørt, så giver det måske mening, når I har læst mit skriv til ende.

Men hvad er det så, der er så genialt?

Hun skal have en stor samling af bøger.

De bøger, der har haft en særlig betydning for mig. Bøger, der har et budskab, som jeg gerne vil dele med min datter. Dem, der har fået mig til at grine eller græde højst. De bøger, der gjorde mine teenageår mere magiske. Tætskrevne sider, hvis indhold har rørt mig og gjort mig klogere på mig selv og livet. Feministiske bøger, fantasifulde bøger og bøger om fremmede kulturer, Bøger, der kan læses af en ung pige, men også bøger hun skal læse senere i livet.

I hver eneste bog vil jeg vedlægge en kuvert med et lille brev, hvor jeg fortæller om hvorfor jeg netop har valgt den pågældende bog og hvad den har betydet for mig. Måske en lille fortælling fra den tid i mit eget liv, hvor jeg læste den. Brevet skal først læses, når hun selv har læst bogen færdig.

Min tanke er, at vi sammen kan tale om bøgerne, når hun har læst dem – og så vidt det overhovedet lader sig gøre, så vil jeg genlæse dem på samme tid.

konfirmation, konfirmationsgave, konfirmationsgave pige, unik konfirmationsgave, konfirmationsgave til datter, bøger i konfirmationsgave, bog i gave, giv en bog i gave, personlig konfirmationsgave, konfirmation, gave til konfirmanden, bogorm, læsehest, bedste konfirmationsgave, Den der lever stille, Papmache reglen, Leonora Christina Skov, Hella Joof
konfirmation, konfirmationsgave, konfirmationsgave pige, unik konfirmationsgave, konfirmationsgave til datter, bøger i konfirmationsgave, bog i gave, giv en bog i gave, personlig konfirmationsgave, konfirmation, gave til konfirmanden, bogorm, læsehest, bedste konfirmationsgave, Den der lever stille, Leonora Christina Skov, Signeret af Leonora Christina Skov

Allerede nu er jeg, som tidligere skrevet, gået igang med at udvælge og købe nogle af bøgerne. To af dem har jeg fået signeret af forfatterinderne, og forhåbentlig får jeg mulighed for at få signeret flere i årenes løb. Det er jo fordelen ved, at der er ni år til gaven skal gives. Sammen med de signerede eksemplarer vil jeg også vedlægge et billede af forfatteren, der skriver deres hilsen til Sille.

Bøger, jeg allerede har købt: Den, der lever stille af Leonora Christina Skov, Dragens kys af Josefine Ottesen, Dødevaskeren af Sara Omar, Brødrene Løvehjerte af Astrid Lindgren, Papmache reglen af Hella Joof, Kun en pige af Lise Nørgaard og Anne Franks dagbog af Anne Frank.

Som I kan se, så er det nogle meget forskellige bøger. Og de er valgt af mange forskellige årsager. Kunsten for mig må være, at forsøge at begrænse mig. Kun at udvælge de vigtigste bøger, da jeg er bange for at gaven mister sin magi, hvis der er 100 bøger hun skal forholde sig til. Men jeg ved med sikkerhed, at jeg også vil forære hende en komplet samling af Harry Potter bøgerne, dem skal der være plads til.

konfirmation, konfirmationsgave, konfirmationsgave pige, unik konfirmationsgave, konfirmationsgave til datter, bøger i konfirmationsgave, bog i gave, giv en bog i gave, personlig konfirmationsgave, konfirmation, gave til konfirmanden, bogorm, læsehest, bedste konfirmationsgave, Anne Franks dagbog, Kun en pige, Dødevaskeren

Faren ved den her gave er selvsagt, at Sille vokser op og viser sig at være den type, der overhovedet ikke interesserer sig for litteratur og læsning. Det ville selvfølgelig være ærgerligt, men den problemstilling forholder jeg mig til, når konfirmationen nærmer sig. Indtil da vil jeg glæde mig over, at jeg har fundet på en unik gave, der forhåbentlig vil bringe os tættere på hinanden – og som også vil give Sille mulighed for, at lære sin mor at kende på en ny måde.

Selv ville jeg have elsket at få så personlig gave af min mor. Dels fordi jeg allerede dengang var en litteratur-elskende læsehest af format, men nok mest fordi der er så megen omtanke, umage og kærlighed bag.

Jer, der har børn i konfirmationsalderen eller ældre; Hvordan ville de have taget imod sådan en gave?

konfirmation, konfirmationsgave, konfirmationsgave pige, unik konfirmationsgave, konfirmationsgave til datter, bøger i konfirmationsgave, bog i gave, giv en bog i gave, personlig konfirmationsgave, konfirmation, gave til konfirmanden, bogorm, læsehest, bedste konfirmationsgave, Dragens kys, Brødrene Løvehjerte

Måske I kan lade Jer inspirere af mit skriv her. Det behøver jo ikke være en helt bogsamling, men man kan jo også blot give en enkelt bog til konfirmanden. En, som fortæller en særlig historie, passer perfekt til det unge menneske eller har et vigtigt budskab. Personligt synes jeg, at det er lidt kedeligt med pengegaver eller gavekort, så jeg vil fremadrettet tænke lidt mere kreativt, når vi skal give konfirmationsgaver.

Hvad tænker I om mit bud på en lidt anderledes en konfirmationsgave? Del gerne i kommentarfeltet, hvor jeg også gerne vil høre, hvilke bøger I ville vælge? Hvilke har haft en særlig betydning eller fortæller noget om Jer?

Iøvrigt – hvis I også elsker lydbøger eller overvejer at prøve en lydbogs-app, så kan I finde en rabatkode (reklame) LIGE HER. Den giver Jer 30 dages gratis abonnement hos Mofibo.

// Camilla

{ I kan også følge med på InstagramFacebook og Bloglovin`}

3 comments / Add your comment below

  1. Jeg har et lille barnebarn, som blev døbt sidste sommer. Til hans barnedåb lavede jeg en fin skotøjsæske pakket i fint papir med navn og dato. Så bad jeg alle gæsterne om at skrive en hilsen, et råd, en lille historie, en tegning osv.. til Hector 18 år.
    Det bliver sjovt at læse dem engang til en 18 års fødselsdag. Vh Jill

    1. Sikke en fantastisk gave, Jill <3 Den vil jeg helt sikkert "stjæle", næste gang jeg skal til en barnedåb.

  2. Det er nogle virkeligt gode bøger at give. Har ikke fået læst “Den der lever stille”, men har hørt så meget godt om den.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow